Odluke akcionara Zetatransa: Novi direktor, gubitak pokrili

278 pregleda 0 komentar(a)
Zetatrans, Foto: Zetatrans
Zetatrans, Foto: Zetatrans
Ažurirano: 30.06.2017. 19:59h

Skupština akcionara Zetatransa odlučila je da gubitak iz prošle godine od 331.771 euro pokrije iz akumulirane dobiti koja iznosi 284.920 eura i tekućeg poslovanja.

Umjesto preliminarno prikazanog neto profita za 2016. od 704.755 eura, nakon revizije finansijskih iskaza i datog mišljenja revizora “sa rezervom” od 23. juna ove godine, u bilansu uspjeha Zetatransa je naknadno prikazan gubitak od 331.771 euro, koji je pokriven profitom iz prvog dijala ove godine. Akcionari su tako platili krađu goriva iz skladišta Zetatransa, iz 2014. i 2015. godine, sa oko milion eura jer im nije podijeljena prošlogodišnja dobit od 704.755 eura, a, kako je ranije najavljeno iz uprave, ovogodišnja će biti dodatno umanjena.

Tužilaštvo već skoro tri godine istražuje slučaj krađe goriva.

U saopštenju Zetatransa objavljenom na sajtu berze navedeno je da su juče za članove odbora direktora izabrani Ernest Gortan, Matjaž Ujčić i Marko Rems iz koncerna Intereuropa, većinskog vlasnika Zetataransa.

Gortan je na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, održanoj po završenoj Skupštini akcionara, imenovan za predsjednika tog tijela.

Takođe je, kako je saopšteno Dalibor Stojanov sporazumno razriješen sa funkcije izvršnog direktora “zbog preuzimanja druge funkcije u koncernu Intereuropa“.

Za novog izvršnog direktora imenovan je diplomirani ekonomista Tomaž Koder, koji je, kako je navedeno, u koncernu Intereuropa obavljao različite funkcije.

Bonus video: