Rodić: To je bezočna laž, ne radim na balkanski način

"Motivi za lažno optuživanje mogu se dovesti u vezu sa pokušajem moje diskreditacije i u drugim, javnosti poznatim predmetima, gdje postupam kao branilac", naveo je Rodić
112 pregleda 11 komentar(a)
Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.06.2017. 16:59h

Advokat Goran Rodić demantovao je navode iz teksta objavljenog u današnjim "Vijestima".

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović policija je juče pretresla kancelarije advokata Rodića u Podgorici. Pretres je obavljen u okviru izviđaja koji Radovićeva vodi zbog sumnje da je Rodić počinio krivično djelo podstrekavanje na davanje mita, rečeno je “Vijestima” u Specijalnom tužilaštvu.

Reagovanje objavljujemo integralno:

Dana 27.6.2017. godine, u jutarnjim časovima, policajci iz Specijalnog odjeljenja uručili su mi naredbu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, kojom se nalaže pretres poslovnih prostorija advokatske kancelarije radi izuzimanja kompletne dokumentacije u vezi mog poslovnog odnosa sa firmom "A2A" iz Milana.

Policajcima sam odmah pokazao da se svi spisi vezani za "A2A" nalaze u prostoriji gdje arhiviramo završene predmete i ta dokumentacija je dobrovoljno predata, što je i konstatovano u zapisniku o pretresu. Ni ja, ni drugi advokati iz kancelarije, nemamo nikakav razlog da bilo šta krijemo u vezi poslovnog odnosa sa firmom "A2A".

Takođe, ako su tačni navodi iz medija, prije svega "Vijesti", da me italijanski državljani optužuju za podstrekavanje na davanje mita, onda je malo reći da se radi o neistini, već o BEZOČNOJ LAŽI! Motivi za lažno optuživanje mogu se dovesti u vezu sa pokušajem moje diskreditacije i u drugim, javnosti poznatim predmetima, gdje postupam kao branilac. Jedan od ciljeva onih koji meni podmeću sigurno je i ostvarivanje određenih koristi u krivičnom postupku koji se tiče firme "A2A" i njenih predstavnika.

Ja nisam advokat koji predmete radi i "završava" na "balkanski način", niti na bilo koji od nezakonitih načina sa domicilnog prostora italijanskih državljana. To znaju i svi ljudi iz crnogorskog pravosuđa sa kojima sam imao kontakte, obavljajući profesionalno svoj posao više decenija. Naravno, to mogu potvrditi i svi klijenti koje sam zastupao, kao i oni koji su samo razgovarali o mom eventualnom angažmanu. Davanje mita, doručak, ručak i večera sa nosiocima pravosudnih funkcija nikada nije bio moj način rada.

Takođe, a vjerujem da je to rijedak slučaj u praksi, nikad nisam ćutao već podnosio žalbe na sudska rješenja kada mi je greškom dosuđivan veći iznos troškova krivičnog postupka od onog koji mi stvarno pripada, zato što je moj cilj donošenje zakonitog rješenja. To je, između ostalih, poznato i Glavnom specijalnom tužiocu, koji je odlučivao po jednoj takvoj mojoj žalbi kao sudija Apelacionog suda (predmet Kž.br. 450/2012).

Naravno, stojim na raspolaganju Tužilaštvu i svakako ću mu pružiti sve potrebne informacije, kako bi što brže utvrdilo da se radi o lažnoj optužbi.

Bonus video: