POLICIJA PRETRESLA KANCELARIJE ADVOKATA RODIĆA ZBOG A2A

Gazivoda: Kako se na latinskom kaže namještaljka?

Osumnjičeni funkcioneri A2A optužili Rodića prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo nedavno pokrenulo izviđaj
213 pregleda 0 komentar(a)
Goran Rodić, Foto: Boris Pejović
Goran Rodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.06.2017. 10:29h

Italijan Flavio Bjanko nikada nije bio zastupan ili savjetovan od strane advokata Gorana Rodića, sa kojim nije imao bilo kakav vid komunikacije jer ga i ne poznaje, saopštio je advokat Miloš Komnenić, branilac bivšeg finansijskog direktora Elektroprivrede.

"U ime moga klijenta želim istaći da je okrivljeni Bjanko, od samog početka postupka na koji ukazujete zastupan isključivo od mene lično, te kolega Vlada Vukovića I Filipa Jovovića. Iz ovih razloga jasno je da moj klijent nije, niti je mogao izvršiti bilo koju vrste prijave prema navedenom licu dok je predmetnom postupku a I uopšte nadležnim državnim organima dao izjavu samo jednom I to dana 15.04.2016 godine, koja izjava se odnosila na sadržaj krivične prijave protiv njega", navodi se u reagovanju advokata Komnenića.

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović policija je juče pretresla kancelarije advokata Rodića u Podgorici.

Pretres je obavljen u okviru izviđaja koji Radovićeva vodi zbog sumnje da je Rodić počinio krivično djelo podstrekavanje na davanje mita, rečeno je “Vijestima” u Specijalnom tužilaštvu.

Siniša Gazivoda, advokat koji radi u Rodicevoj kancelariji, postavio je nedavno na svom Fejsbuk profilu status: "Kako se na latinskom kaze namještaljka".

“Vijesti” sinoć do zaključenja broja nijesu uspjele da kontaktiraju Rodića za komentar navoda iz tužilaštva.

Sagovornik “Vijesti” iz SDT rekao je da tužilaštvo sumnja da je Rodić navodno od italijanskih državljana, protiv kojih se vodi postupak zbog navodnih nezakonitih konsultantskih ugovora A2A, tražio novac da im obezbijedi bolji status u krivičnom postupku.

Istraga u tom predmetu se vodi protiv bivših direktora Elektroprivrede Enrika Malerbe, Masima Sale i Flavija Bjanka, koji je u aprilu prošle godine bio i uhapšen.

Posao konsultantskih usluga vrijedan oko 15.000.000 eura, Elektroprivreda je Italijanima dala bez raspisivanja tendera i pri čemu je oštećena za više miliona eura.

Italijanski državljani su saslušani prije nekoliko dana u Specijalnom tužilaštvu.

Oni su navodno rekli tužiteljki Radović da im je Rodić kazao da im može ponuditi da se postupak okonča i na „balkanski način“, tako što će im obezbijediti da večeraju sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem, ali da će ih ta večera koštati više stotina hiljada eura. On je, navodno, Italijanima rekao da je dugogodišnji prijatelj sa Katnićem.

Italijani nijesu angažovali Rodića da ih zastupa, ali su o njegovoj navodnoj ponudi govorili pred tužiteljkom Radović prošle godine, koja je to unijela u zapisnik u predmetu A2A.

Italijani su, nezvanično saznaju „Vijesti“, pristali da svjedoče protiv Rodića i tim povodom su prije nekoliko dana i došli u Crnu Goru.

"Vijesti" saznaju da Rodić još nije saslušan povodom sumnji tužilaštva.

Na pitanje zašto su sa izviđajem protiv Rodića čekali od prošle godine do sada, sagovornik iz SDT-a rekao je da im je “trebalo vremena da prikupe dokaze”.

Rodić je ugledni podgorički advokat, i zastupao je klijente u mnogim slučajevima visokog profila, a odnedavno brani i jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića u kontroverznom slučaju “državni udar”, koji je jedan od razloga za političku krizu u Crnoj Gori.

Rodić je branio i optužene za ratne zločine u Crnoj Gori i Haškom tribunalu, u predmetu CKB, i urednika “Vijesti” koji je bio optužen u slučaju napada bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše i njegovog sina.

Prije nekoliko godina bio je kandidat za vrhovnog državnog tužioca.

Preporučujemo za Vas