Đuričković Gojčević: U PG vodovodu deset puta manje radnika nego u londonskom

Odbornica DPS u Glavnom gradu istakla je da je preduzeće „Themas Water“, odgovorno za snabdijevanje vodom i tretman otpadnih voda, samo jedno od četiri vodovodna preduzeća u Londonu
176 pregleda 7 komentar(a)
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2017. 18:14h

Odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Marija Đuričković Gojčević, tvrdi da je njena koleginica iz redova SDP-a Jadranka Vojinović iznijela neistinitu tvrdnju da u londonskom vodovodu radi šest puta manje radnika nego u podgoričkom.

„Kompaniji 'Themas Water' ima preko 5.000 zaposlenih što je skoro deset puta više nego u podgoričkom vodovodu“, istakla je Đuričković Gojčević.

Ona je reagujući na tekst objavljen u „Vijestima“ u subotu 24. 6. „U Londonu 6 puta manje zaposlenih“, u kojem je Vojinović iznijela taj podatak, apelovala na odbornike da provjere informacije prije iznošenja u javnost.

„Neki opozicionari stručnjaci odavno zaraženi sindromom eksperata za sve i svašta, sada su otišli i korak dalje pa se pitam da li će oni neka svoja viđenja proslijediti i londonskom vodovodu, kako bi ih naučili kako se 'efikasno' upravlja jednim sistemom. Ne znam koja je namjera moje koleginice odbornice Vojinović, da po ko zna koji put obmanjuje crnogorsku, a posebno podgoričku javnost netačnim informacijama o radu kolektiva čiji sam i ja član“, kazala je Đuričković Gojčević.

Istakla je da je preduzeće „Themas Water“, odgovorno za snabdijevanje vodom i tretman otpadnih voda, samo jedno od četiri vodovodna preduzeća, uz „Affinity Water“, „Essex and Suffolk Water“ i „Sutton and East Surrey Water“, koja opslužuju stanovništvo Londona.

„Kao bitan detalj svog poslovanja, ovo preduzeće navodi i činjenicu da upošljava pet hiljada radnih lica uz angažovanje značajnog broja ugovorenih izvođača potrebnih za održavanje cjelokupnog sistema“, dodala je Đuričković Gojčević.

Bonus video: