VLASNIK LUTRIJE RAZLIČITO O BROJU ZAPOSLENIH

Grbović Poreskoj prijavio 158 radnika , priča o 400

Prema podacima Poreske uprave, Lutrija je u prošloj godini imala 158 zaposlenih, isti broj je bio i u 2015, a u 2014. ih je bilo 181. Na ovaj broj prijavljenih plaćani su porezi i doprinosi
113 pregleda 2 komentar(a)
Sava Grbović Džigi, Foto: Savo Prelević
Sava Grbović Džigi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2017. 05:47h

Iz Lutrije Crne Gore saopštili su u subotu nakon Skupštine akcionara da zbog “etablirane hajke” u kojoj “prednječe” “Vijesti”, od januara ne priređuju lutrijske igre zbog čega su broj zaposlenih smanjili na 150 sa prethodnih 400 radnika.

Međutim, prema poslovnim izvještajima koje je Lutrija poslala Poreskoj upravi prosječan broj njenih zaposlenih tokom 2016. godine iznosio je 158 a ne 400.

Lutrija od 1. januara ne može priređivati lutrijske igre jer im je istekla koncesija, koja se po zakonu više nije mogla produžiti, a država je odlučila da novi oglas za lutrijske igre ne raspisuje dok se novim zakonom, koji je u pripremi, ne pokriju rupe u ovoj oblasti.

“Sve ovo je drastično uticalo na razvoj Društva i mogućnost povećanja ostvarivanja prihoda, a za posljedice je imalo da Društvo u kojem je 400 ljudi ostvarivalo egzistenciju kroz radni odnos i druge angažmane, preko noći svoju razvojnu politiku zaustavi, i broj zaposlenih smanji na 150”, navedeno je u saopštenju Lutrije nakon Skupštine akcionara na kojoj su usvojeni poslovni izvještaji za 2016. godinu.

Prema podacima Poreske uprave, Lutrija je u prošloj godini imala 158 zaposlenih, isti broj je bio i u 2015, a u 2014. ih je bilo 181. Na ovaj broj prijavljenih plaćani su porezi i doprinosi.

U cijelom saopštenju Lutrija za loše poslovne rezultate okrivljuje medije i nevladin sektor koji su protekle godine samo ukazali na činjenicu da u Zakonu o koncesijama piše da se koncesija daje na 10 godina i da se može produžiti za najviše još polovinu tog perioda što je isteklo 31. decembra 2016. godine.

Biznismen Sava Džigi Grbović posjeduje 51 odsto akcija preko svoje firme Flesh&As a na svoje ima još 42,8 odsto akcija.

Skupština je odlučila da se prošlogodišnja dobit od 113 hiljada eura podijeli akcionarima. Grbović je u novi odbor direktora Lutrije izabrao sebe, kao i prof. dr Blagotu Mitrića i prof. dr Zorana Todorovića.