Hajduković: Niska cijena za tajkune

"Imovina Vunka je pod blokadom i kupac je ne može prevesti"
53 pregleda 1 komentar(a)
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.06.2017. 06:05h

Privredni sud zakazao je za danas u 13 sati prodaju cjelokupne imovine Vunka iz Bijelog Polja, nakon dogovora između predstavnika Zbora povjerilaca, stečajnog sudije Faruka Mušovića i stečajnog upravnika Radojice Grbe.

Na 23. licitacionoj prodaji imovina će se prodavati po cijeni od 2,25 miliona eura, ili 10 odsto manje od prethodnog pokušaja prodaje. Na prvoj licitacionoj prodaji cijena Vunka je iznosila 11 miliona eura.

Predstavnik Sindikata Desimir Minić kazao je da potraživanja 330 radnika iznose 841 hiljadu eura, a da 141 radnik na ime otpremnina od prodaje očekuje pola miliona eura.

Predsjednik Udruženja za zaštitu privatne imovine Branko Hajduković je na juče održanoj konferenciji za novinare istakao da je prodaja Vunka organizovana na ovaj način za bjelopoljske tajkune, kako bi parcelizacijom lakše rasparčali imovinu po bagatelnoj cijeni.

"Takva prodaja ide samo u korist određenih tajkuna koji su čekali da se obezvrijedi da bi je kupili za tako male pare, na štetu radnika, a naročito države”, kazao je Hajduković.

On je upozorio potencijalne kupce da je imovina Vunka pod blokadom i da ni- jedan kupac ne može prevesti na sebe.

"Prije 14 godina sam podnio zahtjev za povraćaj imovine“, rekao je Hajduković i dodao da su posljednji potencijalni kupci iz Italije odustali kada su vidjeli da je imovina pod zabilješkom restitucije.

Bonus video: