Država i Aco Đukanović traže dug i od Mićunovića

“Hipoteka u iznosu od 1.813.589,07 eura u korist Crne Gore i traje do izmirenja poreskog duga na osnovu zaključka o obezbjeđenju poreskog potraživanja“, navodi se u zabilježbi upisanoj kao teret u katastarsku evidenciju na apartmanski kompleks
515 pregleda 10 komentar(a)
Harmonia, Hotel Harmonia, Foto: S-ec.bstatic.com
Harmonia, Hotel Harmonia, Foto: S-ec.bstatic.com
Ažurirano: 18.06.2017. 06:30h

Zbog poreskog duga od 1.800.000 eura, država je blokirala luksuzni apart hotel Harmonia na rtu Zavala, vlasništvo budvanske kompanije Old town invest group.

Hipoteka države na dvorište od 762 kvadrata i 15- oetažni kompleks upisna je sredinom aprila u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, kao garancija da će građevinska kompanija izmiriti milionski dug.

Trećinu vlasništva u toj firmi posjeduje Andrea Mićunović, kćerka kontroverznog nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića.

“Hipoteka u iznosu od 1.813.589,07 eura u korist Crne Gore i traje do izmirenja poreskog duga na osnovu zaključka o obezbjeđenju poreskog potraživanja“, navodi se u zabilježbi upisanoj kao teret u katastarsku evidenciju na apartmanski kompleks.

Mićunovićeva, kako se navodi u Centralnom registru Privrednog suda, vlasnik je 34 odsto kapitala u firmi registrovanoj u Budvi, dok ostatak od po 33 odsto kapitala pripadaju partnerima Danilu Mićoviću i Milanu Zindoviću.

Izgradnja luksuzne građevine započete prije osam godina, zajednički je projekat budvanske firme Old town invest grupe kao investitora i kompanije MS invest INC sa Belizea, suinvestitora.

Betonska mamutska građevina koja dominira rtom, završena je i nalazi se između hotela Iberostar Belvi ka Bečićima i rezidencijalnog kompleksa vila Dukley gardens ka Budvi. Apartmni se već prodaju.

Hipoteku na apart hotel i zemlju, na osnovu dvije kreditne linije upisla je i Prva banka u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS Mila Đukanovića.

Riječ je o kreditu od 5.440.000 eura iz 2007. a tu je i hipoteka za kredit od 2.450.000 milion eura iz 2011. godine.

Hipoteku na vrijedne nekretnine nekada je upisivala i nekadašnja Hipo Alpe Adria Bank Development zbog duga od pet miliona eura, na osnovu ugovora iz marta 2008.

Dugovanja su očigledno izmirena, a firma Heta resolution upisala se kao vlasnik nekoliko apartmana u apart - hotelu.

Firma Old Town Invest Group započela je gradnju početkom 2009. godine, ali su radovi ubrzo zaustavljeni jer se gradilo bez dozvole.

Ministarstvo izdaje građevinsku dozvolu krajem iste godine, nakon čega izvođač radova započinje intenzivni građevinski poduhvat i za nepunih par mjeseca završava grube betonske radove na višespratnici...

Bonus video: