Ministar turizma boravio u radnoj posjeti Žabljaku

On se osvrnuo i na stanje sa hotelskim kapacitetima
99 pregleda 0 komentar(a)
Pavle Radulović, Foto: Gov.me
Pavle Radulović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 14.06.2017. 17:40h

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Žabljaku i tom prilikom obišao najveći dio turističkih objekata.

Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem novinarima je saopštio da je na skijalištu Savin kuk ugovoreno projektovanje 21. kilometra staza.

"Za prvu fazu, koja podrazumijeva izgradnju žičare za četiri kilometra staza sa sistemom za osnježavanje do kraja godine biće raspisan tender. U tom kontekstu, u partnerstvu sa Centrom za međunarodnu pomoć i saradnju iz Slovenije je izrada vodne akumulacije koja će biti u funkciji uređaja za osnježavanje", saopštio je ministar Radulović, i najavio da će za narednu zimu biti spreman 1,5 kilometara novih staza ali ne i uređaj za osnježavanje.

On se osvrnuo i na stanje sa hotelskim kapacitetima.

"Kada je u pitanju hotel „Durmitor“ koji je tek nakon 20. Oglasa prodat grčkoj kompaniji „Adriatik propertis“ otklonjene su administrativne barijere vezane za prostorno plansku dokumentaciju. Očekujemo da investitor uskoro krene u fazu izrade projektnih rješenja. Bilo je i problema koji su tiču zaštite tog objekta a zaključak je da novi hotel svojom spoljašnošću bude identičan postojećem. Za hotel „Planinka“ u toku je žalba na prvostepenu sudsku odluku kojom se raskida ugovor sa aktuelnim vlasnicima koji su najavili renoviranje u septembru. Ministarstva se u tom pravcu nije opredilelilo jer se čeka završetak sudskog postupka", kaže Radulović i ističe da je za hotel „Jezera“ vođen razgovor sa investitorom i ponuđeno da mu se nedostajuća sredstva za rekonstrukciju obezbijede kreditom preko Investiciono razvojnog fonda.

Radulović je kazao da će restoran na Crnom jezeru građevinski biti završen do kraja jula i da će se u avgustu izvršiti njegovo opremanje.

Na sastanku je govoreno i o ulaganjima u vodosnabdijevanje. Radulović kaže da će se to pitanje rješavati u dvije faze tokom ove godine.

"Prvu fazu predstavlja defektaža tehničkih gubitaka na postojećoj vodovodnoj mreži i ugradnja 600 vodomjera u samom Žabljaku. U drugoj fazi radiće se na vodosnadbijevanju prostora ispod Savinog kuka gdje se očekuju ozbiljni investitori. Tu su i tenderi za rekonstruisaće se ulice Baja Pivljanina, Vojvode Mišića i zaobilaznog puta sa parkingom u podnožju Savinog kuka", kazao je ministar Pavle Radulović

Bonus video: