Nova usluga Addiko banke: Plaćajte putem Vibera

Uvođenjem Addiko Chat Banking-a Addiko banka je napravila veliki digitalni iskorak i učinila da osnovne bankarske usluge u Crnoj Gori budu praktičnije, direktnije i efikasnije
118 pregleda 0 komentar(a)
Addiko banka, prezentacija, Foto: Adiko banka
Addiko banka, prezentacija, Foto: Adiko banka
Ažurirano: 14.06.2017. 12:15h

Addiko banka ponudila je danas svojim klijentima prvu digitalnu bankarsku uslugu plaćanja u Crnoj Gori, koja se zasniva na Viberu.

Putem Vibera, jedne od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmjenu poruka, Addiko pruža uslugu Addiko Chat Banking, koja omogućava da Addiko ne samo direktno komunicira sa svojim klijentima, već i da im pruži savremene i jednostavne načine plaćanja.

Predstavnici banke su na konferenciji za novinare kazali da je time Addiko postala prva komercijalna banka u Crnoj Gori, kao i jedna od prvih u svijetu, koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber

Uvođenjem Addiko Chat Banking-a Addiko banka je napravila veliki digitalni iskorak i učinila da osnovne bankarske usluge u Crnoj Gori budu praktičnije, direktnije i efikasnije.

Addiko Chat Banking omogućava korisnicima da odmah obave plaćanja u domaćem platnom prometu, provjere stanje na bankovnom računu, imaju uvid u transakcije, koriste platne obrasce, kao i pronađu najbliže poslovnice ili bankomate.

Iz banke su objasnili da korisnici putem Addiko Public naloga na Viberu mogu u realnom vremenu dobiti informacije o uslugama i proizvodima i direktno komunicirati sa bankom.

Glavni izvršni direktor Addiko banke, Kristof Šoen, kazao je da digitalizacija nije hir, već neizbježan način poslovanja na duge staze.

„Današnji klijenti su veoma digitalno pismeni i žele praktičnu 24/7 bankarsku uslugu u rukama. Addiko je prošle godine dala obećanje pružanja jednostavnog i direktnog bankarstva i mi živimo u skladu sa tim obećanjem“, rekao je Šoen.

Prema njegovim riječima, Addiko Chat Banking je usluga budućnosti koja je dostupna sada – personalizovana usluga koja korisnicima omogućava korišćenje modernog digitalnog bankarstva na način koji najbolje funkcioniše za njih.

Aktiviranje Addiko Chat Banking-a obavlja se preko usluge elektronskog bankarstva Addiko E-bank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima. Dnevni limit za plaćanja je 400 EUR i uplate se mogu realizovati prema građanima i preduzećima, pri čemu primaoci novca ne moraju imati instaliranu uslugu Addiko Chat Bankinga, budući da se uplate obavljaju po istom principu kao i ostale transakcije elektronskog bankarstva i autorizovane su PIN-om.

Generalni menadžer Vibera za region centralno-istočne Evrope, Atanas Rajkov, kazao je da se ta kompanija razvijala od aplikacije za instant poruke prema komunikacijskoj platformi.

„Milioni ljudi koriste Viber na dnevnoj bazi i naš cilj je da kreiramo mostove između korisnika, kao i kompanija, koji će im olakšati međusobno funkcionisanje. Praćenje profila kompanije omogućava vam interakciju sa njom kroz jednostavan 'jedan na jedan chat' ili pomoću chat-bot-a“, objasnio je Rajkov.

Svaki korisnik, kako je dodao, može tražiti informacije i upravljati svojim uslugama na brz i siguran način.

Iz Addiko banke je saopšteno da se ponose uvođenjem usluge Addiko Chat Bankinga u partnerstvu sa Comtrade Digital Services i Viberom, koji ima više od 33 miliona aktivnih korisnika u centralno-istočnoj Evropi.

Bonus video: