Pilana stala zbog neisplaćenih zarada

Zaposleni od vlasnika kompanije Dragana Brkovića traže da im isplati makar dvije zarade, od pet koliko tvrde da im duguje
142 pregleda 2 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.06.2017. 16:44h

Četdesetak radnika pogona Pilana pljevaljske kompanije “Vektre Jakić” juče nije došlo na posao, jer im vlasnik Dragan Brković, kako tvrde, duguje zarade za posljednjih pet mjeseci.

“Vijestima” je potvrđeno da je iz istog razloga od petka štrajkuje i dvadesetak vozača koji prevoze građu iz šume do pogona i da je zbog štrajka obustavljena proizvodnja u ključnom “Jakićevom” pogonu.

Zapoleni od Brkovića traže da im isplati makar dvije zarade.

Tvrde da ni danas neće doći na posao ukoliko ne udovolji njihovom zahtjevu.

Prije desetak dana otkaz je uručen petnaestorici radnika peletare, u kojoj nema proizvodnje

“Brković nam svakodnevno obećava kako će nam isplatiti plate, ali od toga nema ništa. Već šestu platu zarađujemo i nećemo raditi sve dok nam makar dvije ne uplati“, rekao je jedan od radnika.

On je kazao da Brković ne isplaćuje zarade iako je najavio da će one za januar, februar i mart biti minimalne, odnosno 193 eura.

Zaposleni tvrde da je Brković angažovao privatnu firmu nakon što su u subotu vozači kamiona odbili da rade.

“Dogovorili smo se da nećemo početi sa radom dok nam makar dvije zarade ne uplati, pa makar i mi kao naše kolege iz pogona Peletare ostali bez posla“.

Brković je prije desetak dana uručio rješanja o prestanku radnog odnosa petnaestorici radnika pogona peleta. Oni tvrde da ih je otpustio nakon što su tražili da im isplati makar dvije od pet zarada koliko im duguje.

Brković je tada istakao da je to uradio nakon što su odbili da izvrše radne obaveze.

Otpušteni tužili zbog „nezakonitog” otkaza, traže zarade i prekovremeni rad

Otpušteni radnici peletare podnijeli su Osnovnom sudu u Pljevljima dvije odvojene tužbe protiv kompanije zbog nezakonitog raskida radnog odnosa i neisplaćenih zarada za pet mjeseci.

Osim zarada, zasposleni tužbom traže da im se isplati i prekovremeni rad. Tvrde da su dobijali samo fiksnu zaradu od 300 eura, bez obzira što su često i prekovremenu radili.

Bonus video: