SD: Tadašnja ad hoc parlamentarna većina pokušala da finansijski i politički destabilizuje CG

Članovi Predsjedništva Socijaldemokrata su, na sjednici održanoj u ponedjeljak ocijenili da donijete mjere fiskalne konsolidacije predstavljaju preduslov ekonomske održivosti
87 pregleda 1 komentar(a)
Socjaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socjaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 13.06.2017. 14:38h

Mjere fiskalne konsolidacije predstavljaju odgovoran odnos države u odnosu na pokušaj njene finansijske i političke destabilizacije Crne Gore, usvajanjem populističkih zakona od tadašnje ad hoc parlamentarne većine, ocijenjeno je iz Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Članovi Predsjedništva te partije su, na sjednici održanoj u ponedjeljak ocijenili da donijete mjere fiskalne konsolidacije predstavljaju preduslov ekonomske održivosti.

“Posebno je pohvaljen set mjera iz oblasti socijalne politike kojima se intenzivira podrška određenim grupama stanovništva”, navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate će, i pored toga, preko svojih predstavnika u izvršnoj vlasti, insistirati da u narednom periodu Vlada nastavi sa koncipiranjem onih rješenja koja na pravedniji način pogađaju sve slojeve društva.

“To će uključivati i ozbiljne analize opravdanosti uvođenja progresivne poreske stope kod poreza na dohodak, koja je u skladu sa ekonomskom snagom poreskog obveznika, Fonda za žensko preduzetništvo, državne razvojne banke, transformacije programa stručnog usavršavanja svršenih visokoškolaca i mnogim drugim mjerama koje su usmjerene na povećanje zaposlenosti i pravednoj raspodjeli stvorenog, odnosno poboljšanju životnog standarda građana Crne Gore”, precizirali su iz SD-a.

Predsjedništvo je posebno pozdravilo članstvo Crne Gore u NATO savezu, koji predstavlja ostvarenje jednog od ključnih programskih ciljeva Socijaldemokrata.

“Funkcioneri SD-a su, kroz svoj rad u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, dali izuzetan višegodišnji doprinos ostvarenju ovog strateškog cilja. Socijaldemokrate će i dalje raditi na ostvarenju svojih drugih programskih odrednica, prvenstveno na ubrzanom ekonomskoj razvoju Crne Gore, kao i na što bržem učlanjenju Crne Gore u Evropskoj uniji (EU)”, dodaje se u saopštenju.

U proteklih mjesec, u gotovo svim gradovima u Crnoj Gori su formirani novi opštinski odbori SD, pa je i u tom smislu izraženo zadovoljstvo dinamikom održanih Konvencija, a naročito kvalitetom ljudi koji čine sastav novih opštinskih odbora i još jednom je pokazano da su Socijaldemokrate jedna od rijetkih partija na političkom nebu Crne Gore koja ima jaku partijsku infrastrukturu u svim crnogorskim opštinama, što garantuje stabilnu budućnost i još veći uspjeh u narednim izbornim ciklusima.

“Na sjednici Predsjedništva posebno je izraženo zadovoljstvo odličnim rezultatom koji su Socijaldemokrate ostvarile u Herceg Novom, gdje je podrška Socijaldemokratama porasla gotovo dva i po puta u odnosu na parlamentarne izbore, čime se još jednom punim pogotkom pokazao samostalni nastup Socijaldemokrata na izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: