Lučić smijenjen mimo zakona

Lučića je u junu prošle godine sa mjesta direktora Lučke uprave razriješio tadašnji ministar Ivan Brajović
257 pregleda 5 komentar(a)
Mladen Lučić, Foto: Siniša Luković
Mladen Lučić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.06.2017. 18:58h

Bivši direktor Lučke uprave Crne Gore Mladen Lučić dobio je spor pred Upravnim sudom koji je vodio protiv Komisije za žalbe.

Komisija je ranije odbila njegovu žalbu na rješenje kojim je razrješen dužnosti direktora Lučke uprave, a Upravni sud je na sjednici 19. maja poništio to rješenje.

Lučin je razriješen funkcije u junu prošle godine odlukom tadašnjeg ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića, kada je bila “sječa” svih kadrova SDP ili bliskoj toj partiji koji nijesu prešli ili željeli preći u Brajovićeve Socijaldemokrate.

Upravni sud u obrazloženju presude navodi da razlozi u obrazloženju rješenja o smjeni nijesu bili zasnovani na zakonu, zbog čega je komisija za žalbe trebalo da usvoji žalbu i poništi osporeno rješenje.

Ministarstvo sada treba ponovo da razmatra njegovu žalbu u skladu sa presudom Upravnog suda.

Lučić je za “Vijesti” kazao da se postupi po presudi.

"Radilo se isključivo o politikanskim razlozima i bahatosti bivšeg ministra. Vjerujem u institucije sistema i nadam se da će novi ministar postupiti u skladu sa novonastalim okolnostima", kazao je Lučić .

Lučić nije član SDP-a ali je bio blizak toj partiji. On je bio direktor Lučke uprave od njenog osnivanja u januaru 2010. godine, a na to mjestu u prethodnim mandatima imanovali su ga bivši premijeri Igor Lukšić i Milo Đukanović.

Nakon što je razriješen dužnosti, raspisan je konkurs za to radno mjesto, ali je Lučiću zbog administrativnih barijera Uprave za kadrove i Ministarstva saobraćaja onemogućeno da učestvuje.

Za novog direktora Lučke uprave tada je imenovan mr Vladimir Stjepčević, član Glavnog odbora Brajovićevih Socijaldemokrata Crne Gore.

Njemu je osporavano da ispunjava uslove od tri godine na sličnim rukovodećim pozicijama, jer je prethodno bio niži menadžer u Porto Montenegru.

Bonus video: