Imovina fabrike se pljačka 20 godina

„Stanje je loše. Odgovorni se ne pronalaze. Problematikom su upoznate sve domaće institucije, Delegacija EU u Crnoj Gori i međunarodni sud u Strazburu“, naveli su između ostalog u pismu Stankoviću
94 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Filip Roganović
Radoje Dakić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.06.2017. 17:41h

Predstavnici NVU „Radoje Dakić“ Vojislav Perazić i Momir Ivanović nezadovoljni dosadašnjim istragama u slučaju bivše fabrike mašina obratili su se VDT-u Ivici Stankoviću od kojeg traže da procese „dovede u valjane zakonske okvire, istraži i jednom za svagda riješi”.

Perazić i Ivanović nijesu zadovoljni istragama KTR 25/15 ODT, KTR 69/15 ODT, KTR 295/16 VDT i Tužilačkog savjeta jer, kako napominju, konkretnih rezultata nema.

„Stanje je loše. Odgovorni se ne pronalaze. Problematikom su upoznate sve domaće institucije, Delegacija EU u Crnoj Gori i međunarodni sud u Strazburu“, naveli su između ostalog u pismu Stankoviću.

Oni su napomenuli da bivši radnici njih oko 1.800 prema pravosnažnih presudama još čekaju na isplatu 50 miliona eura, i da im to ne polazi zarukom više od 10 godina.

„Više od 20 godina imovina bivše fabrike se organizovano, koordinirano i kao po nalogu otima, pljačka i rasprodaje. Nakon višegodišnje blokade žiro- računa u iznosu od oko 11 miliona eura, Poreska uprava se sjetila da uvede stečaj u fabriku 19. decembra 2016.“, podsjetili su VDT-a Perazić i Ivanović.

Bonus video: