Bolja usluga dovodi turiste

Na taj način stvara se veća prepoznatljivost turističke destinacije
134 pregleda 0 komentar(a)
hotel Palma, Foto: Hotel Palma
hotel Palma, Foto: Hotel Palma
Ažurirano: 05.06.2017. 16:15h

Nedovoljan broj hotela visoke kategorizacije mana je crnogorske turističke ponude jer se jedino na taj način može povećati kako cijena usluga tako i finansijska isplativost.

To je za "Vijesti" ocijenila direktorica hotela "Palma" u Tivtu Jelena Mandić. Kada je riječ o turističkoj ponudi Crne Gore, Mandićeva kaže da raduje otvaranje svakog novog hotela visoke kategorije jer se na taj način stvara prepoznatljiva turistička destinacija.

"Tako se jedino može povećati i cijena usluga i finansijska isplativost, odnosno stopa povrata investicije u hotelskom biznisu”, tvrdi ona.

Hotel "Palma" je prije skoro godinu dana rekonstruisan i počeo sa radom, a Mandićeva kaže da su više nego zadovoljni najavama za predstojeću sezonu, te da je realno da će ova sezona biti najuspješnija do sada u njihovom poslovanju.

"Kompanija "Primorje" AD Tivat u čijem sastavu posluje hotel "Palma" je zadovoljna poslovnim rezultatima koji je hotel ostvario u prvoj godini njegovog poslovanja od rekonstrukcije i dobijanja kategorizacije od 4 zvjezdice. Poseban optimizam nam ulivaju već izvršene rezervacije i najave za predstojeću sezonu, te je realno očekivati da će ova sezona biti najuspješnija do sada, uključujući i period kada je hotel poslovao sa kategorizacijom 3 zvjezdice. Ono što hotel "Palmu" izdvaja od drugih je, prije svega, njegova lokacija - 14 metara je udaljenost od recepcije do pješčane plaže”, kazala je Mandićeva.

Na pitanje ko su prosječni gosti hotela, ona je odgovorila da oni dolaze iz zemalja zapadne Evrope, zainteresovani da upoznaju Tivat i Crnu Goru.

"Radi se o visokozahtjevnom gostu koji je već putovao po razvijenim turističkim destinacijama Evrope i svijeta i koji vrlo dobro zna da prepozna kvalitet turističke ponude, ali i da uoči njene mane i nedostatke. Iskustva i saradnja sa italijanskim hotelijerima pomogla su nam da nađemo pravi recept kvalitetne hotelske usluge. Trudimo se da se maksimalno posvetimo detaljima koji podizu kvalitet usluge na viši nivo i pružaju gostu subjektivan osjećaj komoditeta i dobrodošlice", kazala je ona.

Bonus video: