Izgorjela burad sa bojama i rastvorima

Denkovič kupio skladište, ali ne i burad: Juče kod KAP-a
79 pregleda 0 komentar(a)
KAP požar, Foto: Savo Prelević
KAP požar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2017. 11:12h

U krugu fabrike Prerada Kombinata aluminijuma juče je izgorjelo skladište buradi u kojima su bile stare boje i rastvori boja. Oni su se na toj lokaciji deponovali tokom 30 godina zajedno sa starim valjačkim uljima i kerozinom, koji se navodno više ne nalaze u krugu ove fabrike.

Kako saznaju „Vijesti“, burad su bila stacionirana u dijelu imovine koju je 2014. godine kupio ukrajinski biznismen Roman Denkovič, a stečajna uprava je davno trebalo da ih uništi budući da otpada nije bio u popisnim listama niti predmet kupoprodaje imovine ove bivše fabrike.

Stečajni upravnik Prerade Zoran Janković objasnio je „Vijestima“ da ne zna šta se nalazilo u buradima, da te imovine nije ni bilo u popisnim listama, i da ranije nije mogao obezbijediti uslove da se ovaj otpad uništi.

On nije imao pouzdane informacije šta se u okviru bivše Prerade jutros zapravo desilo.

„ Sva je sreća što niko nije stradao. Da bi se ovaj otpad uništio bio je potreban adekvatan proces koji nijesmo mogli obezbijediti. Ne radi se o materijama koje je eventualno mogao prihvatio neki drugi otpad“, objasnio je Janković.

“Vijesti” sa Denkovičem juče nijesu mogle stupiti u kontakt jer je navodno van Crne Gore.

Saznajemo nezvanično da je ukrajinski biznismen, koji se ranije, između ostalog, bavio uništavanjem sličnih otpadnih materijala, uvezao mašine u Crnu Goru i za tu namjenu, ali da godinama nije mogao dobiti dozvolu za rad niti da ih stavi u pogon.

Požar su lokalizovale ekipe podgoričke vatrogasne jedinice i vatrogasci KAP-a.

Bonus video: