SKUPŠTINSKI ODBOR PREDLOŽIO

U Savjet EKIP-a Šefkija Murić i Zoran Sekulić

Murić je bivši šef rožajskog odbora DPS-a, a Sekulić je bivši direktor EKIP-a
143 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Sekulić, Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Sekulić, Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.02.2019. 06:51h

Članovi skupštinskog odbora za ekonomiju predložili su Šefkiju Murića i Zorana Sekulića za dva nova člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). 

Murić je bivši šef rožajskog odbora DPS-a, a Sekulić je bivši direktor EKIP-a. Skupština će o ovom predlogu odbora odlučivati danas popodne ili sjutra. 

Sedam članova Odbora imalo je pravo da glasa za dva od osam kandidata na listi. Murić je dobio svih sedam glasova, a Sekulić pet. Poznati vještak iz oblasti telekomunikacija Predrag Boljević dobio je dva glasa. 

Ostalih pet kandidata koji nijesu dobili ni jedan glas su Vladan Đukanović, zaposlen u EKIP-u i sin istaknutog funkcionera DPS-a i bivšeg ministra Vojina Đukanovića, kao i Velibor Šaban, Predrag Vujović, Miodrag Krunić i Dejan Jovanović.

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, u kojem nema predstavnika parlamentarne opozicije, čine Vujica Lazović iz Socijaldemokrata(predsjednik), poslanici DPS-a Petar Smolović, Jovana Laličić, Branko Čavor, Filip Vuković i Predrag Sekulić, kao i Genci Nimanbegu iz Force.

EKIP se između ostalog bavi nadzorom telekomunikacionih operatera, a poznata je kao institucija sa visokim zaradama.

Preporučujemo za Vas