SD Tivat: Aerodromi CG moraju ostati u državnom vlasništvu

" Po modelu koje je pripremilo preduzeće sa EBRD-om, "Aerodromi Crne Gore” su iz svog poslovanja potpuno sposobni da sami vraćaju planirani kredit"
68 pregleda 3 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.05.2017. 09:37h

Aerodromi Crne Gore kao jedno od naših najuspješnijih preduzeća i strateški veoma važnih, apsolutno moraju ostati u državnom vlasništvu, navodi se u saopšteno Socijademokrata Crne Gore.

Iz SD-a su reagovali na navode Tivatske akcije, koji su ocijenili da je "namjera Vlade da aerodrom Tivat ponudi u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitioru, "još jedan mračni projekat Podgorice".

"Svakako, nephodne su značajne investicije na oba aerodroma, naročito na aerodromu Tivat, što je i definisano strateškim dokumentima. Po modelu koje je pripremilo preduzeće sa EBRD-om, "Aerodromi Crne Gore” su iz svog poslovanja potpuno sposobni da sami vraćaju planirani kredit. Kao vrlo ozbiljna partija, naš portparol je po pitanju Aerodroma vrlo jasno izjavio stav naše centrale, koji u potpunosti korespondira sa stavom Socijaldemokrata Tivat, da bi se nakon toga, sa zakašnjenjem, vjerovatno vidjevši navedenu izjavu, oglasila Tivatska Akcija, pokušavajući da ušićari jeftine političke poene. Koliko oni poštuju građane Tivta, jasno govori njihov stav iskazan u medijima, gdje kažu da su građani Tivta korumpirani, izuzev par desetina koji su glasali za njih", navodi se u saopštenju SD.

Dodaju da im je "jasno da TA, kao mala "partija", ima veliku potrebu za publicitetom".

"Pa nazivajući nas satelitima pokušavaju da se domognu medijskog prostora. Složićemo se da, kao druga politička partija po jačini u Tivtu, ipak predstavljamo ozbiljan politički subjekt u našem gradu, za razliku od TA. Dakle, zaista je neprimjereno da partija na začelju po osvojenom broju glasova na lokalnim izborima, daje nama takav epitet, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da građani Tivta vrlo dobro znaju čije su oni istureno odjeljenje u našem gradu, što su i pokazali na parlamentarnim izborima", navodi se u saopštenju SD.

Bonus video: