Tri miljenika, a dvije fotelje za člana savjeta EKIP-a

Ukupno ima osam kandidata, a tri koja imaju najviše šansi i veze sa DPS-om su Zoran Sekulić, Šefkija Murić i Vladan Đukanović
114 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Sekulić, Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Sekulić, Šefkija Murić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.05.2017. 18:15h

Čitav mjesec traje lobiranje među poslanicima vladajuće koalicije koji će uskoro predložiti dva nedostajuća člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), a prema informacijama “Vijesti” lobiranje se intenziviralo posljednjih dana.

Među osam kandidata glavni favoriti su, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, tri kandidata - "miljenika" bliska vladajućem DPS-u, a to su dugodišnji direktor Agencije Zoran Sekulić, bivši šef rožajskog DPS-a Šefkija Murić i Vladan Đukanović, zaposlen u Agenciji, sin bivšeg ministra i istaknutog funkcionera DPS-a Vojina Đukanovića.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, budžet i finansije, kako je to “Vijestima” nezvanično rečeno, trebalo bi na sjednici odbora, koja će biti održana 31. maja, definisati konačan predlog dva člana Savjeta EKIP-a. Ova agencija, između ostalog, bavi se nadzorom telekomunikacionih operatera, a poznata je kao jedna od onih sa najvećim zaradama.

O tom predlogu bi Skupština Crne Gore na plenumu trebalo da se izjasni u prvoj sedmici juna, jer 6. juna ističu petogodišnji mandate dva dosadašnja člana Savjeta EKIP-a - Ani Radonjić i Milici Vukotić.

Pored tri navedena kandidata u trci za imenovanje je još njih pet, a to su Velibor Šaban, Predrag Boljević, Predrag Vujović, Miodrag Krunić i Dejan Jovanović.

Oni su tokom kontrolnog saslušanja prošle sedmice dali svoje viđenje strategije budućeg razvoja Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, međunarodne saradnje i odnosa Agencije sa Skupštinom Crne Gore, a potom odgovarali na pitanja poslanika.

Krnji sastav skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u kojem nema predstavnika parlamentarne opozicije čine poslanici: Vujica Lazović (predsjednik iz SD), Petar Smolović, Jovan Laličić, Branko Čavor, Filip Vuković, Predrag Sekulić (svi iz DPS-a) i Genci Nimanbegu (Forca).

Bonus video: