KPMG i Dilojt žele da procjenjuju Rudnik

Odluka o najpovoljnijoj ponudi biće donijeta u roku od 90 dana
90 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.05.2017. 19:37h

Revizorske kuće KPMG i Dilojt dostavile su ponude na tenderu Elektroprivrede za izbor savjetnika i izradu studije opravdanosti ulaganja i procjene Rudnika uglja Pljevlja, potvrđeno je juče “Vijestima” iz EPCG.

Ponude su otvorene juče u Elektroprivredi.

„U zakonom predviđenom roku za dostavljanje ponuda, u skladu sa javnim tenderom br 6/17 'Nabavka usluga - Savjetodavne usluge, izrade studije opravdanosti ulaganja i procjena preduzeća Rudnik uglja Pljevlja', EPCG je dobila dvije ponude o kojima će se nadležni u kompaniji, u međuvremenu, izjasniti u skladu sa prispjelom dokumentacijom i uslovima tendera. Takođe, rješenje o najpovoljnijoj punudi biće objavljeno na portalu Uprave za javne nabavke u zakonskom roku”, saopšteno je iz EPCG.

Procijenjena vrijednost nabavke je 100.000 eura sa uračunatim PDV-om, a odluka o izboru najpovoljnije ponude trebalo bi da se donese u roku od 90 dana od otvaranja ponuda.

Članovi Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda su Nataša Ćorović (predsjedavajući član), Vladimir Nikčević, Andrija Lazović, Jovan Brkuljan i Jelena Nikolić.

Kriterijum za evaluaciju ponuda je ekonomski najpovoljnija ponuda sa potkriterijumima: najniža ponuđena cijena broj bodova 40 i kvalitet 60 bodova.

Skupština EPCG je 31. januara ove godine usvojila odluku da razmotri predlog akcionara Rudnika uglja - italijanske kompanije A2A i Aca Đukanovića, brata bivšeg premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića, o otkupu većinskog paketa 51,69 odsto akcija pljevaljske kompanije po cijeni od 6,5 eura. Akcije na berzi koštaju oko četiri eura.

A2A posjeduje 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto.

Angažovani konsultant, prema prvobitnoj agendi, trebalo je da procijeni vrijednosti akcija Rudnika do 15. marta, a EPCG konačnu odluku da donese do 31. marta.

Bonus video: