Montenegro Bet: Terminali ne mogu u kafiće

"Terminali mogu biti samo u objektima koji su određeni za igre na sreću"
177 pregleda 10 komentar(a)
terminali klađenje, Foto: Hattrick
terminali klađenje, Foto: Hattrick
Ažurirano: 24.05.2017. 17:00h

Ni u jednoj zemlji terminali ne mogu biti van objekata koji su registrovani isključivo za igre na sreću i kao takvi moraju da ispunjavaju svi iste uslove, najćešće jako rigorozne, saopšteno je iz Udruženja priređivača igara na sreću Montenegro Bet.

Iz Montenegro Beta su reagovali povodom izvještaja sa konferencije o igrama na sreću koji je objavljen pod naslovom “Kafići u EU su puni terminala, treba uvesti kartice za igrače”. Konferenciju je organizovao Institut za pravne studije iz Podgorice.

"Radi istinitog informisanja zainteresovane javnosti u vezi sa nedavnom odlukom Ustavnog suda, kada je stavljen van snage stav 3 člana 6 protivustavnog Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničkih igara, a koji je imao za cilj da se na protivzakonit način legalizuje postavka terminala za klađenje van objekata koji su zakonom određeni za priređivanje igara na sreću, tj. koji je imao za cilj da dozvoli da se terminali postavljaju u ugostiteljskim objektima, igraonicama za djecu i objektima za rekreaciju, ovim putem želimo da ukažemo da je cijeli zaključak konferencije nerealan i netačan”, navodi se u reagovanju.

Iz Montenegro Beta tvrde, između ostalog, da se na konferenciji ni jednoj firmi iz oblasti igara na sreću u Crnoj Gori nije bilo dozovljeno da govori i iznese svoje stavove.

"Vrši se zamjena teza pogrešnim tumačenjem odluke Ustavnog suda, gdje se kaže da su terminali za klađenje zabranjeni praktično zbog tehničkih nedostataka, dok je istina da je osnovni problem pomenutih uređaja za igre na sreću, u stvari lokacijski. Nijesu bitne njihove tehničke karakteristike, već gdje se nalaze i gdje su postavljeni”, kažu iz udruženja.

Tvrde da primjeri zemalja koji su navedeni, gdje se terminali za klađenje nalaze izvan objekata koji su primarno određeni za igre na sreću, čine isključivo dio aktivnosti nelegalnog tržišta tih zemalja.

Bonus video: