Brković obećao po 10.000 eura

Navodno je dogovoreno da ostatak duga koji iznosi ukupno 300.000 eura, “Vektra Jakić” nadomjesti peletom koji proizvodi...
0 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.05.2017. 18:10h

Vlasnici firmi angažovanih na sječi i vuči drveta za potrebe pljevaljske “Vektre Jakić” prekinuli su blokadu preduzeća, nakon što su sa vlasnikom Draganom Brkovićem dogovorili da im isplati po 10.000 eura, a da ostatak duga kompenzuju za pelet.

Vlasnici pet preduzeća od Brkovića potražuju oko 300.000 eura, zbog čega su u više navrata, a posljednji put prekjuče, blokirali kapiju “Vektre Jakić”.

Riječ je o dugu za sječu i izvoz građe iz šume za 2015. i 2016.

Preduzetnici su prethodnih dana tvrdili da im je Brković u više navrata obećao da će platiti dug.

“Vijestima” je potvrđeno da Brković kasni i sa isplatom zarada zaposlenima, pa je, navodno, isplaćena novembarska plaat, a dijelu radnika decembarska.

U pogonu peletare već duže je prekinuta proizvodnja. Radnici tvrde da štrajkuju, a rukovodstvo da je rad prekinut zbog nedostatka sirovine i vreća za pakovanje proizvoda.

Pogon peleta počeo je sa radom krajem prošle godine, ali još uvijek ne radi punim kapacitetom zbog nedostatka odgovarajućeg kotla.

Apelacioni sud Crne Gore je sredinom 2014. potvrdio plan reorganizacije “Vektre Jakić” koji je prethodno pet puta usvajan u Privrednom sudu u Bijelom Polju.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović koji je juče boravio u radnoj posjeti Pljevljima nije posjetio “Vektru Jakić”, ali je obećao da će to uraditi kada naredni put dođe u Pljevlja.

Na pitanje “Vijesti” da li je zadovoljan realizacijom plana reorganizacije, Simović je rekao da svi treba da još malo imamo kondicije i da se nadamo dobrom.

“Sada slijedi pravni epilog situacije sprovođenja plana reorganizacije. Mislim da je dobro što smo konačno dobili jedan važan drvoprerađivački kapacitet, s naprednom tehnologijom i desetinama miliona eura koje su uložene u projekat. Očekujem da svi osjetimo benefite od tih teških godina koje su iza nas - i vlasnik i zaposleni, koji očekuju redovne plate. Ali i lokalna uprava - prihode od koncesije i stanovništvo - da može da se uposli zbog narušavanja seoske infrastrukture. I da konačno svi sa tim projektom budemo zadovoljni“, rekao je Simović.

Bonus video: