Propala fabrika dužna za vodu

Parnica je nastala po tužbi Vodovoda kojem je propala fabrika ostala dužna oko 8.000 eura
488 pregleda 0 komentar(a)
Plant-OMP, Foto: Vesko Belojević
Plant-OMP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2017. 16:56h

U Privrednom sudu na zahtjev propale fabrike briketa Plant-OMP, nakon godinu, obnovljena je juče parnica nastala po tužbi lokalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Podgorice kojoj je ova firma ostala dužna oko 8.000 eura.

Zbog odsustva predstavnika tuženog, prošle godine je Privredni sud donio presudu u korist javnog preduzeća, ali je postupak obnovljen zbog sumnji da tuženi putem Pošte nije imao ni uredne dostave.

Sudija Borjanka Zogović glavnu raspravu je zakazala za 6. jun, a pred sudom je planirano da se sasluša odgovorni za dostavu pošte.

Punomoćnica podgoričkog Vodovoda tražila je da sud odbaci zahtjev za obnavljenje sudskog postupka jer se na kraju, kako tvrdi, ništa neće promijeniti.

Vlasnici preduzeća OMP Engineering bivši direktori Telekoma Oleg Obradović i Miodrag Ivanović sa Plantažama su osnovali preduzeće Plant - OMP, ali to partnerstvo nije bilo uspješno. Jedan od vlasnika bio je i sadašnji ministar odbrane Predrag Bošković. Osnivači fabrike briketa, koja je bila otvorena u julu 2011. danas pred istim sudom vode postupke zbog neriješenih međusobnih odnosa.

Vlasnici OMP Engineering, tužbom traže od Plantaža dva miliona eura za naknadu štete na ime uloženih sredstava u fabriku briketa koju su gradili zajedno sa Plantažama i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

Protekle dvije godine, tokom sudskog procesa, oni nijesu uspjeli da se dogovore o poravnanju sa Plantažama. Državna kompanija odgovorila kontratužbom.

Bonus video: