Simović: Ne razumijem one koji u kancelarijama i umišljenosti velikih naučnih dometa rade neke analize

Simović je kazao da će poljoprivrednicima biti isporučeno 107 traktora, 157 raznih priključaka i opreme, kao i nabavka većeg broja grla za poljoprivrednike koji se bave stočarstvom
62 pregleda 2 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Milutin Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.05.2017. 16:59h

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović potpisao je danas ugovore sa poljoprivrednicima o bespovratnoj podršci investicijama u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD like 1.2 javni poziv.

Ugovore o podršci potpisalo je 168 poljoprivrednih proizvođača, pretežno iz sjevernih opština.

Ukupna vrijednost podržanih projekata je 4..2 miliona eura od čega 2,4 miliona su bespovratna sredstva.

Simović je kazao da će u okviru ovog projekta poljoprivrednicima biti isporučeno 107 traktora, 157 raznih priključaka i opreme, kao i nabavka većeg broja grla za poljoprivrednike koji se bave stočarstvom.

Ovo je projekat koji se zajedno realizuje sa nivoa Vlade i Evropske unije uz značajnu podršku evropskih fondova ali i značajnu participaciju budžeta Crne Gore”, rekao je Simović.

Posebno je ohrabren što je veliki u ovim projektima učestvuje veliki broj mladih ljudi.

Njavio je i realizaciju “velikog projekat Ipard u iznosu od 40 miliona eura” o čemu pregovaraju sa Svjetskom bankom.

Simović je kazao da ne razumije one “koji u svojim kancelarijama i umišljenosti velikih naučnih dometa rade neke analize, zbrajaju sa željom da dokažu da Vlada ne izdvaja dovoljno za poljoprivredu.

“Svi bi mi voljeli da je to više, ali ni su oni najbolje demantovani kroz godišnji agrobudžet koji raste, kroz ovakve i slične projekte koje realizujemo sa EU. Biće demantovani i sa novim jakim i finansijski izdašnim MIDAS projektom koji ovih dana ugovaramo. Ja bih njih pozvao da batale te digitrone i da budu dio ovog tima, da sjednemo da razgovaramo i da se ne izgube kao stručnjaci i naučnici u lutanjima između naučnih visina političkih izmaglica”, rekao je Simović.

Simović je istakao i da je da je Crna Gora od danas dobila i drugi zaštićeni proizvod - pljevaljski sir, što će mu dati uslove za bolju tržišnu poziciju.

Tokom boravka u Pljevljima, Simović je razgovarao predstavnicima „Unija stočara sjevera Crne Gore“, a održao je sastanak sa predstavnicima Uprave za šume.

Bonus video: