Hotelom "Adria" upravljaće šest godina

Ivančević je ocijenio da je hotel "Adria" nova ponuda Budve i da su već uspjeli da obezbijede odličnu popunjenost tokom predstojeće sezone.
644 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Vesko Belojević
Dragan Ivančević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.05.2017. 19:28h

Budvanska kompanija “JAMB“, biznismena Dragana-Purka Ivančevića i Branka-Dikija Kažanegre, zakupila je hotel u jednoj od kula u kompleksu “TQ Plaza”.

Hotel “Plaza” koji je lani u lameli A otvorila kompanija “Tradeunique”, biznismena i svjedoka saradnika u budvanskim aferama Mirka Latinovića, dobio je i novo ime - “ Adria ”.

Ivančević je za “Vijesti“ potvrdio da je zaključen šestogodišnji ugovor o zakupu i da hotel sa četiri zvjezdice uveliko ima goste. On je ocijenio da je hotel “Adria“ nova ponuda Budve i da su već uspjeli da obezbijede odličnu popunjenost tokom predstojeće sezone.

Kompanija “JAMB”, čija je izvršna direktorka Jovana Mićunović, godinama se bavi turističkim biznisom i ima saradnju sa brojnim inostranim tur operaterima...

Hotel “ Adria ” raspolaže sa 70 komfornih i luksuzno opremljenih soba, a nalazi se u samom centru Budve.

Latinovićeva firma je još prije pola godine zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma dozvolu da u hotelu pravi bazen, kako bi mogao da dobije pet zvjezdica. Država mu nije izašla u susret, pa su zakupci odlučili da na terasi postave velike đakuzi kade, kako bi gostima omogućili dodatni komfor...

Bivši hotel “Plaza” radio je samo tokom prošlogodišnje ljetnje sezone.

Gradnja poslovno-stambenog kompleksa TQ PLaza, zajednički projekat Opštine i firme “Tradeunique”, jedna je od najvećih malverzacija u Crnoj Gori koju je dokazalo Specijalno državno tužilaštvo.

Budvanska kriminalna grupa, na čelu sa Svetozarom Marovićem, priznala je da je gradnjom devetoetažnog kompleksa u samom srcu Budve, Opštini pričinjena šteta od 19,5 miliona eura. Nakon priznanja krivice glavnih aktera milionske prevare, Opštini je vraćeno 8.129 kvadrata poslovno-stambenog prostora - kompletna Lamela C, te desetak stanova i poslovnoh prostora u lameli B i šoping centru. Sudski vještaci su procijenili da je time poravnana šteta.

Nova gradska uprava na čelu sa Draganom Krapovićem nezadovoljna je sporazumom i ističe da je Opštini nanesena nova šteta, jer je kompletna lamela C nezavršena. Tvrde da je neophodno nekoliko miliona eura kako bi prostor bio useljiv.

Bonus video: