Radulović: Nacrt će unaprijediti stanje u prostoru i bolje planiranje

Radulović je predstavio glavne novine u zakonu i odgovarao na pitanja zainteresovanih građana, predstavnika opštine, nevladinog sektora i stručne javnosti
53 pregleda 1 komentar(a)
Pavle Radulović, Foto: Gov.me
Pavle Radulović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.05.2017. 10:29h

Nacrt zakona o planiranju i izgradnji ima za cilj unaprijeđenje stanja u prostoru i bolje planiranje, a predviđa i efikasniji sistem nadzora koji će se obavljati češće i detaljnije, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

On je, na tribini u okviru javne rasprave o Nacrtu, objasnio da će se nadzor realizovati češće, jer će firma koja ga obavlja, kao i one koje učestvuju u procesu projektovanja, biti odgovorne licencom za posao koji urade.

Iz Ministarstva je saopšteno da je tribina u okviru javne rasprave o Nacrtu održana u ponedjeljak u poslovnom centru Tehnopolis u Nikšiću.

Radulović je predstavio glavne novine u zakonu i odgovarao na pitanja zainteresovanih građana, predstavnika opštine, nevladinog sektora i stručne javnosti.

Kada je riječ o legalizaciji neformalnih objekata, on je rekao da je unaprijeđen prvobitni model, tako da se sada zemljište može platiti na 20 godina, komunalije na deset godina, a objekti koji se uklapaju u postojeće planove mogu početi sa procesom kada zakon stupi na snagu.

Radulović je naveo da je Nikšić jedan od primjera dobrog planiranja prostora u Crnoj Gori, ali i da može biti dodatno unaprijeđen.

On je zaključio da će za stanje u prostoru biti odgovorna samo jedna inspekcija i da očekuje da će tim zakonom sistem biti značajno unaprijeđen.

Bonus video: