Manje plate sekretaru i njegovom pomoćniku

Za novog menadžera (ccTLD) nacionalnog domena.me imenovan je Božo Krstajić, a za predstavnika u internet zajednici ICANN Ratka Strugar iz Ministarstvu ekonomije. Obje ove funkcije ranije je obavljao bivši vicepremijer Vujica Lazović
168 pregleda 0 komentar(a)
Refik Bojadžić, Foto: Zoran Đurić
Refik Bojadžić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.05.2017. 18:42h

Vlada je juče utvrdila nove koeficijente za obračun plata generalnog sekretara Zajednice opština i njegovog pomoćnika.

Prema novom rješenju, generalni sekretar Zajednice imaće osnovni koeficijent za zaradu 18,4 što je oko 1.120 eura mjesečno osnovne neto zarade. Do sada je imao koeficijent 20. Tu poziciju sada pokriva Refik Bojadžić koji je obuhvaćen istragom u slučaju Primorka.

Pomoćnik generalnog sekretara će imati koeficijent 14,72 (umjesto 16), odnosno oko 900 eura osnovne neto zarade.

Na sjednici je za glavnog inspektora za javne nabavke imenovan Hivzo Kajević.

Na lični zahtjev je ranija sekretarka Ministarstva kulture Nataša Gazivoda razriješena sa pozicije člana Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Za novog menadžera (ccTLD) nacionalnog domena.me imenovan je Božo Krstajić, a za predstavnika u internet zajednici ICANN Ratka Strugar iz Ministarstvu ekonomije. Obje ove funkcije ranije je obavljao bivši vicepremijer Vujica Lazović.

Usvojen je pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu ekonomije, računajući i Direkciju za razvoj malih i srednjih preduzeća i Zavod za intelektualnu svojinu, kojim je obuhvaćeno 198 radnih mjesta.

Bonus video: