Spor Zloković - Brodogradilište: Bivši direktor traži 43.000

Brodogradilište tvrdi da direktor nema pravo, jer je firma u stečaju
0 komentar(a)
Stanko Zloković, Foto: Savo Prelević
Stanko Zloković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2017. 06:10h

U sporu koji je u Privrednom sudu poveo bivši dugogodišnji direktor Jadranskog brodogradilišta Stanko Zloković protiv matične kompanije od koje potražuje isplatu 43.051,68 eura neisplaćene otpremnine ostalo je da se tužena strana izjasni o jednom radničkom ugovoru koji je naknadno priložen sudu.

Rasprava će biti nastavljena 25. maja kada je sutkinja Milica Popović zakazala novo ročište.

Advokat Zlokovića Janko Đurđić je saopštio pred sudom da je netačno da je postojalo drugo slobodno radno mjesto na koje je mogao biti raspoređen njegov klijent.

On je istakao da Zloković nikada nije proglašen tehnološkim viškom, a pravo na isplatu otpremnine mu je bilo predviđeno kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu.

Advokat Jadranskog brodogradilišta Slobodan Smolović ocijenio je da Zlokoviću ne pripada pravo na isplatu otpremnine, posebno imajući u vidu da se ona po osnovu Zakona o stečaju ne bi mogla ni isplatiti.

Ranije je Apelacioni sud poništio prvostepenu presudu Privrednog suda kojom je usvojen veći dio tužbenog zahtjeva bivšeg direktora i utvrđeno, kao osnovano, potraživanje od 43 hiljada eura za neisplaćenu otpremninu.

Bonus video: