De Niro restoran seli na Sveti Stefan

Statis traži da za “Nobu” restoran postavi privremeni objekat na šoping centru naspram Svetog Stefana, u suprotnom vlasnici će ga preseliti u Porto Montenegro...
503 pregleda 1 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.05.2017. 05:36h

Kompanija “Adriatic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa zatražila je od Sekretarijata za urbanizam Opštine Budva dozvolu za postavljanje montažnog objekta na Svetom Stefanu, u koji bi bio preseljen restoran glumca Roberta De Nira.

Statis traži da za “Nobu” restoran postavi privremeni objekat na šoping centru naspram grad-hotela “Aman - Sveti Stefan”.

U zahtjevu navodi da su vlasnici spremni da restoran presele u tivatski Porto Montenegro, ako im Opština Budva ne izađe u susret, gdje su navodno dobili bolje uslove.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, selidbe u Tivat neće biti, jer će Opština Budva izaći u susret Statisu.

Svjetski lanac “Nobu“ restorana, u vlasništvu oskarovca i najpoznatijeg suši šefa na svijetu Nobuyuki Nobu Matsuhise, otvoren je prošlog ljeta u okviru restorana „Kraljičina stolica“, u Miločeru.

Pozicija restorana na brdašcu iznad ornulog hotela „Kraljičina plaža“ u Miločeru, po svemu sudeći, nije odgovorala vlasnicima, pa je kao bolja lokacija predložen šoping centar.

U zahtjevu Statisove firme navodi se da bi šoping-centar bio nadograđen isključivo postvaljanjem montažnih djelova, bez čvrste gradnje.

Lanac od 32 “Nobu“ restorana prostire se na pet kontinenata, od Dubaija i Manile, do Hong Konga i Monte Karla. “Nobu” restorani su hit među holivudskim zvijezdama već više od dvije decenije, kako zbog zdrave hrane, tako i zbog imidža mjesta za bogate i slavne.

Posjećuju ih Džordž Kluni, Tom Kruz, Leonardo di Kaprio, ali i mnogu druge zvijezde, pogotovo od kada je De Niro odlučio da svoju navodnu ljubav prema umijeću sushi šefa Nobija kruniše ulaganjem u restoran.

Opština se još nije izjasnila šta će uraditi sa na “divlje“ izgrađenim kamenim zgradama od gotovo 2.000 kvadrata u maslinjaku, naspram grad hotela.

Zgrade je bez dozvole izgradila Statisova kompanija prije sedam i po godina. Opštinske vlasti su kroz Plan privremenih objekata, a na sugetsiju Vlade, legalizovale betonske građevine.

Takvu odluku pravdale su činjenicom da se u zgradama nalaze tehničke prostorije - od vešeraja do kotlarnice, navodno neophodne za rad grad-hotela Sveti Stefan. Tako je bilo i prošle godine kada je usvojen Plan koji važi do kraja 2018.

U vladajućem DF-u, međutim, kažu da se kamene zgrade, koje ni po kojim parametrima ne mogu biti privremeni objekti, moraju izbrisati iz Plana za ovu godinu.

Bonus video: