Brano Mićunović pred gradnju izašao iz Zeta filma?

Nije isključeno da Mićunović i dalje većinski kontroliše firmu, iako se vlasnik 52,5 odsto akcija krije iza kastodnog računa
170 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.05.2017. 10:59h

Branislav Brano Mićunović ne vodi se više kao većinski vlasnik budvanske kompanije Zeta film, koja gazduje isotimenom poslovnom zgradom nadomak budvanskog Staroga grada.

Paket od 52,5 odsto akcija do skoro se u Centralnoj depozitarnoj agenciji vodio na ime tog nikšićkog biznismena. Vlasnik se sada krije iza HB - zbirnog kastodnog računa 1.

Nije isključeno da je taj paket akcija i dalje u Mićunovićevom vlasništvu.

Među deset najveći akcionara još su nalaze članovi porodice Mićunović.

Branov sinovac Predrag sada ima jedan odsto više akcija nego ranije, odnosno 27,9 odsto, dok sin Đorđe treći najveći akcionar sa 0,9 odsto akcija.

U Centralnom registru privrednih subjekta Branislav Mićunović je i dalje je upisan kao predsjednik Borda direktora Zeta filma, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag Mićunović članovi Odbora direktora preduzeća.

Promjene u vlasničkoj strukturi Zeta filma dešavaju se u vrijeme kada kompanija planira da počne gradnju luksuznog kondo kompleksa od 12 spratova.

Zeta film je vlasnik 3.149 kvadrata zemlje, na kojoj je izgrađen objekat tog nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća, od 1.491 kvadrata poslovnog prostora.

Filmsko preduzeće Zeta film u vrijeme masovne vaučerske privatizacije preuzela je kiparska Anagusta.

Umjesto Anaguste, ubrzo se kao većinski vlasnik akcija upisuje Branislav Mićunović.

Kompanija je 23. decembra 2016. godine dobila građevinsku dozvolu za gradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica. Dozvolu je izdalo Ministarstvo održivog razvoja.

Taj objekat biće spratnosti 2PO +P+M +10, odnosno dvije podrumske etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, ukupne bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata, od čega je površina nadzemnog dijela 10.965,76 kvadrata, a bruto površina prizmlja 953,10 kvadrata.

Imajući u vidu da za 10 dana počinje zabrana gradnje, tek početkom oktobra mogli bi da započnu radovi na izgradnju kondo hotela.

Mićunović je zaključio i ugovor o izmirivanju komunalija sa Opštinom Budva, čime su otklonjene sve prepreke.

Opština Budva je zaračunala Mićunovićevoj firmi da je dužna 794.000 eura.

Mićunović je uplatio 145.000 eura, a omogućeno mu je da ostatak plati u pet godišnjih rata.

Kao garanciju da će izmiriti ostatak duga založio je zemljišni kompleks od 6.500 kvadrata u Reževićima, na koji je Opština upisala hipoteku.

Bonus video: