Česi žele da kupe Ulcinjsku rivijeru

Iz Kovotoursa su upozorili da će se obratiti međunarodnoj arbitraži ako budu imali gubitke zbog otkazivanja saradnje sa Ulcinjskom rivijerom
62 pregleda 12 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Arhiva Vijesti
Ada Bojana, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.04.2017. 19:38h

Dan uoči Skupštine akcionara Ulcinjske rivijere iz Češke je stiglo pismo o privatizacionim namjerama tur-operatora Kovotour plus koji 20 godina dovodi turiste u Crnu Goru.

Na današnjoj Skupštini, akcionari će raspravljati o dugoročnom zakupu dijela imovine i mogućim modalitetima privatizacije Ulcinjske rivijere. Intresovanje za zakup pokazala je kompanija Karisma Hotels&Resorts.

Generalni direktor Kovotour plusa Jiri Hajek uputio je pismo ministru turizma i održivog razvoja Pavlu Raduloviću, direktoru Fonda PIO Dušanu Peroviću, direktorici Fonda za obeštećenje Đorđini Lakić, direktorici Zavoda za zapošljavanje Vukici Jelić, direktoru Investiciono-razvojnog fonda Zoranu Vukčeviću i predstavnicima malih akcionara.

On je pozvao vlasnike da “daju šansu razvoju Ulcinjske rivijere, a koja zaslužuje veći rast i povećanu pažnju, kroz saradnju sa češkom kompanijom i ostalim partnerima, kao i kroz dalju moguću formu saradnje sa prodajom akcija, dokapitalizacijom itd.”

Hajek je naveo da je iznanađen infomacijama da se priprema davanje u zakup cijele Ulcinjske rivijere strancima na 30 godina.

“To bi značilo tihu privatizaciju i kraj svake saradnje sa našom kompanijom. Za našu kompaniju to znači gubitak godišnjeg prometa u visini nekoliko miliona eura, a s obizom na dugogodišnje ugovore sa Ulcinjskom rivijerom to bi značilo finansijski gubitak desetina miliona eura”, istakao je Hajek. On je dodao da su sa time “povezani i ostali finansijski gubici iz razloga povrede dobrog imena firme, kao i iz razloga gubitka tržišta i osujećenih investicija”.

On je apelovao na ministra i akcionare da preispitaju proces i pripremano davanje u zakup Ulcinjske rivijere, što bi značilo tihu privatizaciju.

“U slučaju da naša kompanija ima gubitke zbog otkazivanja saradnje sa Ulcinjskom rivijerom, tražićemo naknadu štete putem Međunarodne arbitraže”, upozorio je Hajek.

Kovotour plus s.r.o. najveći srednjoevropski turoperator koji goste dovodi Crnu Goru. Tokom 20 godina, su organizovali odmor u Crnoj Gori pola miliona klijenata iz Češke, Slovačke, Poljske...

Bonus video: