Uprava za nekretnine: Podržavamo aktivnosti tužilaštva

„Uprava za nekretnine Crne Gore efikasno, profesionalno i zakonito obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Ističemo da bilo koji pojedinačni slučaj ne može dovesti u pitanje nesporni kredibilitet ove institucije“, navodi se u saopštenju
99 pregleda 3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.04.2017. 15:56h

Uprava za nekretnine podržava aktivnosti crnogorskog tužilaštva na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju svih inkriminacija, a pojedinačni slučajevi, kako je saopšteno, ne mogu dovesti u pitanje kredibilitet tog državnog organa.

„Povodom lišenja slobode jednog broja lica, među kojima su predmet obrade i pojedini službenici Uprave za nekretnine Crne Gore, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela, obavještavamo javnost da Uprava za nekretnine podržava aktivnosti crnogorskog tužilaštva i drugih državnih organa na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju svih inkriminacija u nastojanju da se obezbijedi ispravnost i zakonitost u radu i tako očuva povjerenje u pravni poredak“, kaže se u saopštenju.

Kako navode iz Uprave, u tom cilju će i ubuduće pružiti svu neophodnu podršku nadležnim organima.

„Uprava za nekretnine Crne Gore efikasno, profesionalno i zakonito obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Ističemo da bilo koji pojedinačni slučaj ne može dovesti u pitanje nesporni kredibilitet ove institucije“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave naglašavaju da je u tom, kao i u svim drugim sličnim slučajevima, neophodno poštovati pretpostavku nevinosti, odnosno da se svako smatra nevinim dok i ako se njegova krivica za krivično djelo ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda.

Načelnica cetinjske Uprave za nekretnine Tanja Aleksić i službenik te uprave Sreten Milačić uhapšeni su ranije danas sa još 16 osoba po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a svi uhapšeni osumnjičeni su za malverzacije u slučaju "Boksiti".

Bonus video: