Suđenje za raskid za Meljine biće u junu

Kupoprodajni ugovor za ovaj kompleks potpisan je još 2008. godine, a ovaj konzorcijum biznismena Duška Kneževića je platio 25 miliona eura, većinom obveznicama (kupljenim uz diskont po nižoj cijeni), a nije ispoštovao ugovorenu obavezu da za sedam godina investira 120 miliona eura
6 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.04.2017. 18:18h

Zbog odsustva sudije Blaža Jovanića juče je za 16. jun odložena rasprava u sporu nastalom po tužbi Vlade Crne Gore protiv Konzorcijuma koji čine Invest banka Montenegro, Atlas banka, Atlas Cap i Specijalna bolnica “Sveti Nikola”, a kojom se traži raskid privatizacionog ugovora za bivši vojni kompleks i bolnicu u Meljinama u Herceg Novom i naknadu štete.

Kupoprodajni ugovor za ovaj kompleks potpisan je još 2008. godine, a ovaj konzorcijum biznismena Duška Kneževića je platio 25 miliona eura, većinom obveznicama (kupljenim uz diskont po nižoj cijeni), a nije ispoštovao ugovorenu obavezu da za sedam godina investira 120 miliona eura.

Kupac od 2012. Vladi predlaže aneks ugovora na koji država nije pristala već od kraja 2014. godine, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, razmišlja o raskidu ovog privatizacionog ugovora.

Bonus video: