Radnici Peletare u Pljevljima poručili: Počećemo da radimo kada isplatite plate

Iz kompanije su nezvanično saopštili da je radnicima sugerisano da ne dolaze na posao zbog nedostatka sirovine
54 pregleda 3 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.04.2017. 16:26h

Zaposleni u pogonu Peletare u pljevaljskoj kompaniji "Vektra-Jakić" od četvrtka odbijaju da rade, jer im rukovodstvo preduzeća duguje zarade za pet mjeseci. To je “Vijestima” nezvanično potvrdilo nekoliko radnika od tridesetak koliko ih ukupno radi u tom pogonu.

Tvrde da im je obećano bilo da će zarade biti isplaćene 5. aprila, ali da rukovodstvo nije ispoštovalo dato obećanje. Zaposleni su posljednju primili oktobarsku zaradu.

Iz kompanije su “Vijestima” nezvanično saopštili da je radnicima Peletare i pogona Pilane sugerisali da ne dolaze na posao zbog nedostatka sirovine i kesa za pakovanje peleta.

Pogon Peleta počeo je sa radom krajem prošle godine, ali još uvijek ne radi punim kapacitetom zbog nedostatka odgovarajućeg kotla.

U pogon peleta ugrađena je savremena oprema njemačka firme KAHL Group, koja je veći lider u proizvodnji mašina i opreme za potrebe pogona za proizvodnju peleta.

Kapacitet fabrike je 7,5 tona peleta na sat.

Kompanija Vektra Jakić je najveća fabrika za drvopreradu u regionu, u koju je “Vektra Montenegro”, vlasništvo Dragana Brkovića, uložila preko 100 miliona eura. Apelacioni sud Crne Gore je sredinom 2014. potvrdio je Plan reorganizacije “Vektre Jakić” u Pljevljima koji je predhodno pet puta usvajan u Privrednom sudu u Bijelom Polju.

Bonus video: