"NEMA RIZIKA ZA NJIHOVA POSLOVANJA"

Vlada CG: Firme koje su dio Agrokora uredno posluju i izmiruju obaveze

Na crnogorskom tržištu posluju Merkator Crna Gora i Ledo Crna Gora koje zapošljavaju oko 1000 radnika
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Twitter.com
Vlada Crne Gore, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 06.02.2019. 00:36h

Vlada je konstatovala da crnogorske firme  koje su dio hrvatskog lanca Agrokora uredno posluju i da izmiruju redovno  sve obaveze prema državi, zaposlenima i dobavljačima.

„Nema rizika po njihovo poslovanje“ istakla je danas  ministar ekonomije Dragica Sekulić na konferenciji za medije nakon sjednice.

Na crnogorskom tržištu  posluju Merkator Crna Gora i Ledo Crna Gora koje zapošljavaju oko 1000 radnika.

„U komunikaciji smo sa kolegama i z regiona i sa firmama u Crnoj Gori. Merkator nezavisno posluje na  crrnogorskom tržištu  i oni su zdrava firma po svim pokazateljima.  Redovno izmiruju obaveze prema državi, zaposlenima i dobavljačima. Nema rizika po njihovo poslovanje i iprelivanje rizika sa  Arokora. Jedini izazov  je da se vrsta problema prelije na slovenački Merkator, pa na Merkator Crna Gora.Slovenija o tome vodi računa“ kazala je Sekulić.

Ona je kazala da će na dnevnoj osnovi pratiti njihovo poslovanje da bi na vrijeme reagovali ako bude neki izazov.

Ministri  trgovine i ekonomije  iz Srbijue, Crne Gore,Slovenije i BIH sastaće se 19. aprila u Beogradu   gdje će razmotriti poslovanje koncerna Agrokor. Na sastanku će  biti razmotrene zajedničke mjere i aktivnosti za očuvanje radnih mjesta, zaštitu interesa  dobavljača  i druga pitanja u vezi  poslovanja tog koncerna.