ME: Vlada će sagledati mogućnost ublažavanja stanja izazvanog rastom cijena naftnih derivata

Iz Ministarstva podsjećaju da obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata vrše svakog drugog ponedjeljka za prethodnih deset radnih dana, što znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i narednoj sedmici odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori
75 pregleda 7 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.05.2018. 12:16h

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić informisaće članove Vlade na sjednici u četvrtak o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama naftnih derivata u Crnoj Gori, čiji je rast u jučerašnjem obračunu izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Vlada prati kretanja na međunarodnom tržištu i, ukoliko ona budu prijetila da ugroze crnogorsku privredu i građane, sagledaće mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata vrše svakog drugog ponedjeljka za prethodnih deset radnih dana, što znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i narednoj sedmici odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori.

"Naredni obračun, koji podrazumijeva obračun prosječne vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu od 10 radnih dana, Ministarstvo će objaviti 11. juna", zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekonomije.