Blokirana i Radončićeva firma iz Porto Montenegra

Radončićeva jahta “Haya” je čest gost Porto Montenegra, a na njoj je ugostio i svog prijatelja premijera Mila Đukanovića
297 pregleda 5 komentar(a)
Jahta Fahrudin Radončić, Foto: Siniša Luković
Jahta Fahrudin Radončić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.04.2017. 13:12h

Na spisku blokiranih firmi Centralne banke Crne Gore nalaze se dvije registrovane u luksuznom naselju Porto Montenegro u Tivtu, čija su imena “PM 1.25” i “PM 1.24”.

Prvi osnivač firme “PM 1.25” bio je Adriatic Marinas, a zatim decembru prošle godine vlasnik i direktor postaje bosanskohercegovački biznismen i političar Fahrudin Radončić, koji je do prije tri godine bio i ministar sigurnosti BiH.

Od februara ove godine vlasnik i direktor firme je njegov sin Irhad Radončić. Firma je registrovana za iznajmljivanje nekretnina.

Bosanski mediji u Irhada povezivali sa saobraćajnom nesrećom u Sarajevu u kojoj je u aprilu 2014. poginula Hava Dovadžija. Mediji su naveli da je Fabrudin, koji je tada bio ministar, svog sina sklonio u Crnu Goru, a da je krivicu preuzeo njegov drug koji je krivično odgovarao. Radončići su umiješanost demantovali.

Fahrudin je sada poslanik u Domu naroda BiH, a u imovinskom kartonu nije navedena firma ili nekretnine u Porto Montenegru.

Radončićeva jahta “Haya” je čest gost Porto Montenegra, a na njoj je ugostio i svog prijatelja premijera Mila Đukanovića.

I drugoj firmi “PM 1.24” prvi osnivač bio Adriatic Marinas, a sada je Vache Varoojan Mardirosian Hovsepian. Blokada računa obje firme traje tri dana, a dug je 15 eura.

Bonus video: