Đukanović tri godine nije platio porez

Đukanović je 11. februara ove godine obećao je da će izmiriti poreski dug njegove firme
115 pregleda 72 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Beta-AP
Milo Đukanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.04.2017. 05:24h

Firma bivšeg premijera Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića Global Montenegro, u blokadi je već tri godine zbog neplaćenog poreza Opštini Budva, pokazuju novi podaci o blokiranim kompanijama koje je objavila Centralna banka (CBCG).

Dug iznosi 63 hiljade eura, bez kamata, a blokada traje 1.027 dana. U centralni registar su upisane dvije zabilježbe javnih izvršitelja kojim se traži plijenidba udjela Rajkovića zbog potraživanja drugih povjerilaca.

Global Montenegro je vlasnik zemljišnog kompleksa od 20 hiljada kvadrata na brdu Košljun na ulazu u Budvu, gdje je predviđena gradnja naselja luksuznih vila.

Đukanović je 11. februara ove godine obećao je da će izmiriti poreski dug njegove firme.

“Nema nikakve sumnje da ćemo, kao akteri biznisa, sve svoje obaveze prema državi ispuniti”, kazao je predsjednik DPS-a na konferenciji za novinare poslije partijskog Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa.

Na novom spisku blokiranih se nalazi 12.134 kompanije i preduzetnika, kao i još 3.460 dužnika koji se nalaze u evidenciji CBCG, ali ih nema u Centralnom registru privrednih subjekata.

Od novih firmi na spisku je i Bermont, registrovana za finansijski lizing, čiji je vlasnik biznismen i donedavni glavni gazda fonda Trend Mihailo Madžarović. Ovoj firmi je račun blokiran 15 dana zbog 48 hiljada eura.

Građevinska firma Hidrocop, čiji je vlasnik Radan Živković, u blokadi je 11 dana zbog 345 hiljada eura.

Hotelsko-turističko preduzeće Atlas hotels group iz Bara, dio Atlas grupe Duška Kneževića, u blokadi je 24 dana zbog 10 hiljada eura.

Opštini Plav račun je u blokadi već 50 dana zbog duga od 146 hiljada eura.

Bonus video: