Presuda za akcionare Eurofonda 21. aprila

Od 161 nesaglasnog akcionara ZIF Eurofond i DZU je ukupno tužilo njih oko 70. Svi nesaglasni akcionari potraživali su prvobitno oko 5,8 miliona eura, a jedan dio njih koji nijesu pokretali parnicu, u međuvremenu su djelimično ili u potpunosti isplaćeni
64 pregleda 0 komentar(a)
Eurofond
Eurofond
Ažurirano: 03.04.2017. 10:05h

U Privrednom sudu juče je okončana glavna rasprava i parnica nastala po tužbi 20-tak nesaglasnih akcionara Zatvorenog investicionog fonda Eurofond protiv fonda i društva za upravljenje Euroinvest, a sudija Faruk Mušović saopštio je da će presudu objaviti 21. aprila.

Nesaglasni akcionari koji su tužili fond i DZU od januara prošle godine očekuju isplatu potraživanja u skladu sa Zakonom o investicionim fondfovima, ali do toga nije došlo.

Tokom jučerašnjeg ročišta tužioci su precizirali svoje tužbene zahtjeve, dok je punomoćnik tuženi ostao pri stavu da tužben zahtjev bude odbijen kao neosnovan.

Od 161 nesaglasnog akcionara ZIF Eurofond i DZU je ukupno tužilo njih oko 70. Svi nesaglasni akcionari potraživali su prvobitno oko 5,8 miliona eura, a jedan dio njih koji nijesu pokretali parnicu, u međuvremenu su djelimično ili u potpunosti isplaćeni.

Tuženi su ranije sudu dostavili podatke o broju akcija, neisplaćenom iznosu akcija koji je umanjen za isplaćeni dio.

Bonus video: