Marković: Jačanje infrastrukture potrebno za realizaciju investicija

Marković je, ukazujući na značaj putne infrastrukture, kazao da je za opštinu Ulcinj za ovu godinu sa državnog nivoa izdvojeno 9,5 miliona eura, od čega je najviše za put Ulcinj – Krute
2 komentar(a)
Duško Marković, Nazif Cungu, Foto: Gov.me
Duško Marković, Nazif Cungu, Foto: Gov.me
Ažurirano: 31.03.2017. 15:07h

Jačanje sveukupne infrastrukture i veći nivo efikasnosti državne i lokalne administracije potrebni su kako bi jasno iskazane namjere starnih investitora bile realizovane u Ulcinju, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića sa predstavnicima te opštine.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanak Markovića sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Ulcinj, Nazifom Cunguom i Ljorom Nrekićem upriličenog je povodom sjutrašnjeg Dana opštine.

Marković je rukovodstvu i građanima čestitao praznik i poželio uspjeh, razvoj opštine i prosperitet.

“On je ukazao na kompleksnost finansijske situacije i potrebu štednje i racionalne potrošnje, ali istakao da razvojna komponenta ne smije biti ugrožena”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Marković, ukazujući na značaj putne infrastrukture, kazao da je za opštinu Ulcinj za ovu godinu sa državnog nivoa izdvojeno 9,5 miliona eura, od čega je najviše za put Ulcinj – Krute.

Pored putne, on je istakao važnost i poboljšanja komunalne infrastrukture, kao i unaprjeđenje efikasnosti funkcionisanja na graničnim prelazima.

Čelnici Ulcinja su, kako se navodi, najavili pomake u komunalnoj inftrastrukturi, zahvalivši se i Vladi na finansijskoj podršci u tom dijelu.

Na sastanku je konstatovana podrška od 2,2 miliona eura kroz program Direkcije javnih radova za 2017. godinu za različite infrastrukturne projekte.

“Zajednički je ukazano na potrebu povećanja hotelskih kapaciteta na području Ulcinja, a u tom kontekstu premijer je ukazao na ozbiljno interesovanje renomiranih kompanija Karizma i TUI koje žele da ulažu u Ulcinjsku rivijeru”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Cungu i Nrekić istakli i potrebu rješavanja problema divlje gradnje na prostoru te opštine i ukazali na pomake koje su napravili u usvajanju prostorno planske dokumentacije, kao preduslova za sređivanje stanja u toj oblasti.

“Cungu je istakao da postoji izuzetno veliko interesovanje investitora za ulaganje u Ulcinj i da vjeruje da, zajedno sa Nrekićem, mogu obezbijediti i podršku dijaspore daljem razvoju grada”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: