Iz EPCG obećali da će pitati stručnjake

“Predstavnik EPCG iz sektora za Razvoj i informisao nas je da je Elektroprivreda uputila zahtjev Agenciji za zaštitu životne sredine da im produže rok za izmjenu i dopunu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu. Agencija je utvrdila novi rok od 60 dana za dostavljanje navedenog Elaborata“, navodi se u saopštenju grupe „Rijeka je život“
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Epcg.com
EPCG, Foto: Epcg.com
Ažurirano: 30.03.2017. 16:50h

Predstavnici neformalne grupe “Rijeka je život”, koju čine mještani sela Brezovik, Zavrh, Glibavac i Miločani i Elektroprivrede prije dva dana održali su sastanak u vezi sa projektom prevođenja rijeke Zete u Krupac, a povodom pitanja koja su nedavno uputili EPCG .

“Predstavnik EPCG iz sektora za Razvoj i informisao nas je da je Elektroprivreda uputila zahtjev Agenciji za zaštitu životne sredine da im produže rok za izmjenu i dopunu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu. Agencija je utvrdila novi rok od 60 dana za dostavljanje navedenog Elaborata“, navodi se u saopštenju grupe „Rijeka je život“.

Njima su na pomenutom sastanku nadležni iz EPCG kazali da će u vezi sa spornim detaljima iz Elaborata, u vezi sa projektom konsultovati eminentne stručnjake iz oblasti geo-hidrologije u Crnj Gori, što mještani pozdravljaju.

Mještani su od EPCG tražili odgovor na pitanja da li će projektom grad ostati bez rijeke, do koje kote će doći do plavljenja, šta će se desiti sa zemljom i imovinom nakon izgradnje brane, kakav je uticaj projekta na izvorište pitke vode Poklonci, koliko će od planiranih 1,3 kubika vode stići do Vukovog mosta, da li imaju podatke koliki su gubici od planirane brane pa do pomenutog mosta, šta će biti sa zagađenjem i kakav će biti kvalitet vode.

Bonus video: