Karisma preuzela kompleks u Dobroti

Turističko naselje Allure Palazzi sa 89 soba primiće prve goste u junu
147 pregleda 0 komentar(a)
Allure Palazzi, Foto: Allurepalazzi.com
Allure Palazzi, Foto: Allurepalazzi.com
Ažurirano: 23.05.2018. 18:14h

Turističko naselje Dobrota Palazzi koje je u Dobroti na lokaciji Kamp podigla kompanija Serzman, što se neformalno dovodi u vezu sa sestrićem predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, podgoričkim biznismenom Edinom Kolarevičem, uskoro će se naći na tržištu i funkcionisaće kao “mix-use resort”, pod brendom međunarodnog turističkog operatera Karisma Hotels&Resorts.

Kompleks koji sačinjavaju dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu je za to dobio i novo ime Allure Palazzi.

„Smješten na jedinoj privatnoj plaži u kotorskom zalivu rizort „Allure Palazzi“ ima 89 soba, 10 vila sa privatnim prilazom obali i plaći, kao i tri penthaus apartmana, svaki sa balkonom ili terasom. Smještajni kapaciteti u rizortu upotpunjeni su sa SPA centrom, teretanom i dva otvorena bazena sa grijanom vodom, te više restoranna i barova“, saopštila je Karisma uz napomenu da će Allure Palazzi koji će imati i sopstvenu mini-marinu, biti otvoren i prve goste primiti tokom juna.

Gradnja ovog komplesa započetog prije nekoliko godina kao nekretninski projekat kompanije Serzman, izazvala je veliko negodovanje u laičkoj i stručnoj javnosti u Boki jer je sadašnji Allure Palazzi podignut na mjestu jedne od rijetkih preostalih većih zelenih površina uz more u Dobroti, gdje je zbog toga posječena stoljetna hrastova šuma. Posebno ogorčenje izazvala je odluka državnih organa da investitoru omogući „rehabilitaciju kupališta“ koje je nekad u obliku manje drvene platforme na betonskim stubovima egzistiralo ispod Kampa, na način da se ovdje izgrade dvije velike betonske ponte od po 30 metara dužine i između njih naspe šljunkovito-pješčana plaža u dužini od oko 110 metara ispod kamenog parapeta na obalnom putu kroz Dobrotu.

Karisma sada tu pješčanu plažu, kakve nikad nije bilo u Dobroti, reklamira kao „jedinu privatnu plažu u kotorskom zalivu.“

Bonus video: