Ministarka Sekulić posjetila rudnik u Beranama

„Na ovaj način privrednici će imati priliku da se upoznaju sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi“ – kazala je Sekulić
382 pregleda 4 komentar(a)
Rudnik, Foto: Tufik Softić
Rudnik, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 24.03.2017. 15:24h

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić posjetila je danas Berane i u pratnji domaćina, predsjednika opštine Dragoslava Šćekića, obišla Biznis zonu Rudeš, Regionalni biznis centar kao i Rudnik mrkog uglja Berane.

Šćekić se zahvalio ministarki i između ostalog kazao da je ovo dobar početak saradnje Opštine Berane i Ministarstva ekonomije.

Ministarka Sekulić je podsjetila takozvani biznis karavan počeo u Bijelom Polju i da je planirano da se nakon Berana obiđu sve opštine sjevera Crne Gore.

„Na ovaj način privrednici će imati priliku da se upoznaju sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi“ – kazala je Sekulić.

Direktor Rudnika mrkog uglja Berane, Uglješa Vučinić kazao je da u ovom preduzeću trenutno radi 150 radnika u tri smjene, kai da u narednom periodu planiraju da povećaju broj radnika, a samim tim i povećaju proizvodnju.

Ministarstvo ekonomije sprovodi devet programa podrške privredi. Većina programa zasniva se na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koja se realizuje po principu subvencija, refundacije dijela sredstava ili oslobađanja, odnosno smanjenja naknada i poreza – u zavisnosti od samog programa.

Bonus video: