Komisija poništila izbor Rektorata Univerziteta: Sporna nabavka od 180.000 eura

Državna komisija je utvrdila da je naručilac, suprotno odredbi Zakona o javnim nabavkama, proglasio najboljom ponudu prvorangiranog konzorcijuma Deeo MNE doo i Tehnoklima d.o.o. Podgorica iako je njegova ponuda u jednom dijelu bila alternativna, što je izričito bilo zabranjeno postavljenim tenderskim uslovima
0 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2017. 20:36h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu danilovgradske firme Eurozox d.o.o. i poništila rješenje Rektorata Univerziteta Crne Gore o izboru najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za izbor izvođača na investicionom održavanju i adaptaciji građevinskih objekata.

Naručilac sporne nabavke, procijenjene vrijednosti 180 hiljada eura, moraće u narednih 15 dana da otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku.

Rektorat je kao najpovoljniju na ovom tenderu izabrao ponudu konzorcijuma Deeo MNE d.o.o. i Tehnoklima doo Podgorica, dok je ponuđa žalioca Eurozoxa bila trećerangirana.

Državna komisija je utvrdila da je naručilac, suprotno odredbi Zakona o javnim nabavkama, proglasio najboljom ponudu prvorangiranog konzorcijuma Deeo MNE doo i Tehnoklima d.o.o. Podgorica iako je njegova ponuda u jednom dijelu bila alternativna, što je izričito bilo zabranjeno postavljenim tenderskim uslovima.

Komisija je našla da obrazloženje pobijanog rješenja ne sadrži potpuno utvrđeno činjenično stanje i razloge koji su bili odlučni pri ocjeni dokaza i materijalne propise i razloge koji upućuju na odluku kakva je data, a što predstavlja bitnu povredu odredbi Zakona o opštem upravnom postupku.

Državna komisija obavezala je Rektorat da po pravosnažnosti ovog rješenja nadoknadi ukupno 2.400 eura naime troškova postupka, od čega se 600 eura odnosi na troškove angažovanja advokata žalioca.

Bonus video: