TIVĆANI PREDSTAVILI PONUDU ZA LJETO SKANDINAVCIMA

Već prodato 40 dosto aranžmana za Crnu Goru

Tema sajma održanog u glavnom gradu Švedske je Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura
0 komentar(a)
TO, Foto: TO Tivat
TO, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 20.03.2017. 09:55h

Turistička organizacija Tivta se u saradnji sa NTO Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila na međunarodnom sajmu turizma „Mediterranean Panorama“ koji se održao prvi put ove godine, minulog vikenda u Štokholmu.

Tema sajma održanog u glavnom gradu Švedske je Mediteran i sve ono što ga karakteriše – turizam, hrana, običaji i kultura. U skladu sa tim i Crna Gora je usmjerila svoju ponudu, pa posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa ponudom za predstojeću sezonu: kulturnim i etno - gastronomskim rutama, plažama, ponudom sjevera i eko sela, kao i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi. Primjetno je veliko interesovanje posjetilaca kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, avio dostupnost, cijene aranžmana i izbor smještajnih kapaciteta.

"TO Tivat je spremno izašla u susret svim zahtjevimačsvedskih turista sa bogatim propagandnim materijalom, cijenama za ljeto 2017. i ponudom hotela i privatnog smještaja. Imajući u vidu da je za skandinavske turiste karakteristično da putuju tokom cijele godine, a prema najnovijem relevantnom švedskom istraživanju 66% stanovništva planira putovati u toku ove godine, cilj nam je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone”, saopštili su iz TO Tivat.

Napominju da na tržištu skandinavskih zemalja raste interesovanje za turističku ponudu Crne Gore na što utiče i sve bolja avio-dostupnost naše zemlje. „TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz Švedske, Norveške, Danske i Finske. Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz Štokholma, Osla, Kopenhagena, Helsinkija, a prema trenutnom stanju bukinga preko 40% aranžmana TUI Nordic-a za Crnu Goru u 2017.godini je već prodato.“- stoji u saopštenju. Na dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija „Ryanair” i „Norwegian”, dok nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines”, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra.

Preporučujemo za Vas