Pomiješali komade i metre cjevovoda

Poništen tender EPCG vrijedan 90.000 eura
194 pregleda 1 komentar(a)
Hidreoelektrana Perućica, Foto: EPCG
Hidreoelektrana Perućica, Foto: EPCG
Ažurirano: 29.05.2018. 15:27h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki povodom žalbe firme Eurozox - Danilovgrad, poništila je po službenoj dužnosti, tender Elektroprivrede za nabavku radova antikorozivne zaštite cjevovoda (2500 m2) za potrebe Hidroelektrane „Perućica“.

Naručilac sporne nabavke, procijenjene vrijednosti 90.000 eura, prethodno je kao najpovoljniju izabrao ponudu firme „Bordo Color“ Herceg Novi, ponudu žalioca Eurozoxa ocijenio kao ispravnu i vrednovao kao drugorangiranu, dok je ponuda firme „Antikolor“ Beograd odbijena kao neispravna.

Državna komisija je obavezala EPCG da po prvosnažnosti žalbe nadoknadi žaliocu 500 eura na ime sastavljanja žalbe, dok će sredstva u iznosu od 900 eura, uplaćena za vođenje žalbenog postupka, žaliocu Komisija vratiti u roku od 15 dana, od pravosnažnosti rješenja.

„Naručilac nije tehničkim karakteristikama ili specifikacijama predmeta nabavke, odnosno, predmjerom radova odredio predmet nabavke jasno i razumljivo po jedinici mjere i količini, jer je prvo predvidio da je jedinica mjere komplet i količina 1, a zatim predvidio da je cijenu potrebno dati po metru kvadratnom, na koji način nije omogućio da ponuđači podnesu međusobno uporedive ponude. „Bordo Color“ je ponudio cijenu po kvadratnom metru, a žalilac po jedinici mjere komplet, te je bilo nejasno kako cijeniti ispravnost njihovih ponuda u ovom dijelu”, naveli su iz Komisije.

Bonus video: