Ambijent AGM: Bivši radnici Rudnika Boksita osporavaju ono što je urađeno po zakonu

Adresa na koju mogu da se žale definitivno nije Ambijent AMG. Mi smo bili prinuđeni da sudskim putem naplatimo ono što smo radili za potrebe Sindikata, a što oni nijesu htjeli da plate", navodi se u saopštenju Ambijent Agm
105 pregleda 1 komentar(a)
plac, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
plac, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.03.2017. 18:03h

Kompanija Ambijent AGM nema ništa protiv bivših radnika Rudnika Boksita, saopšteno je danas iz te kompanije.

Oni su reagovali povodom današnjeg okupljanja bivih radnika nikšićkog Rudnika boksita koji su riješeni da spriječe prodaju placa koji je bio namijenjen za gradnju deset stanova, a koji je prije nekoliko dana kupila firma Ambijent AGM za potraživanja (sa kamatama i troškovima) od 171.978 eura.

"Pokušavali smo godinama da naplatimo naša potraživanja od Samostalnog sindikata Rudnika Boksita. Samostalni sindikat Rudnika Boksita prvo nije htio da plati ono što nam je po ugovoru dužan, a sada, kada smo uspjeli da se naplatimo, osporavaju ono što je urađeno po slovu zakona. Radnici nemaju problema sa nama nego sa onima koji su rukovodili sindikatom. Adresa na koju mogu da se žale definitivno nije Ambijent AMG. Mi smo bili prinuđeni da sudskim putem naplatimo ono što smo radili za potrebe Sindikata, a što oni nijesu htjeli da plate", navodi se u saopštenju Ambijent AGM.

Iz ove kompanije su kazali da nakon šest neuspjelih prodaja zemljišta u Nikšiću, u izvršnom postupku je firma Ambijent AGM to zemljište preuzela u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbjeđenju.

"Firmi Ambijent AGM nije bio cilj da preuzme zemljište nego do naplati dug od Samostalnog sindikata Rudnika Boksita. Radi se o potraživanju koje je utvrđeno pravnosnažnom sudskom presudom Privrednog suda u Podgorici P.br. 771/12", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: