USSCG poziva na protest 1. maja: Poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih

"Danas se suočavamo sa velikim izazovima i samo ako se svi ujedinimo i radimo zajedno možemo napraviti preokret ka boljoj budućnosti"
76 pregleda 1 komentar(a)
USSCG, Prvi maj, Foto: Unija slobodnih sindikata
USSCG, Prvi maj, Foto: Unija slobodnih sindikata
Ažurirano: 27.04.2018. 16:46h

Obaveza je svih pravih sindikata na svijetu da obilježavanjem Prvog maja – Međunarodnog praznika rada ne dozvole da padne u zaborav žrtva naših kolega, koji su borbu za bolju radničku budućnost platili svojim životima, saopšteno je danas iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

"Zbog toga, ali i kao punopravna članica Evropske konfederacije sindikata i Međunarodne konfederacije sindikata, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i ove godine, jedanaesti put za redom, ovaj, za svijet rada najznačajniji datum, obilježava tradicionalnim protestnim skupom. Prvomajski protestni skup održaće se na Trgu Argentina (trg – fontana kod stadiona Budućnosti) dana 1. maja sa početkom u 10 časova. Sa ovog mjesta, ovog Prvog maja želimo da ukažemo Vladi, ali i svim drugim relevantnim institucijama Crne Gore, na poražavajući položaj desetina hiljada zaposlenih u Crnoj Gori koji rade u nedostojanstvenim uslovima rada, uz zabrinjavajuće niske zarade i da im uputimo snažnu poruku da te probleme što hitnije rješavaju. Stoga, moto ovog Prvog maja glasi: "Za veće zarade u Crnoj Gori!"", navodi se u saopštenju USSCG.

U saopštenju se dodaje da svako dalje produbljivanje razlika između bogatih i siromašnih, svaki dalji rast nezaposlenosti, svako dalje stvaranje preduslova za odlazak mladih iz zemlje zarad traženja zaposlenja, te svako dalje nesankcionisanje kršenja radnih i sindikalnih prava, kao i neadekvatna socijalna zaštita, značiće udaljavanje Crne Gore od postizanja strateških ciljeva predviđenih agendom dostojanstvenog rada.

"Danas se suočavamo sa velikim izazovima i samo ako se svi ujedinimo i radimo zajedno možemo napraviti preokret ka boljoj budućnosti. Iz tog razloga USSCG poziva svoje članstvo, sve zaposlene, nezaposlene, penzionere, građane/ke da nam se pridruže na protestnom skupu i time iskažu svoje nezadovoljstvo", zaključuje se u saopštenju USSCG.

Bonus video: