Dio akcionara izašao iz fonda Trend: Isplaćeno im oko pola miliona eura

Društvo Baterflaj fajnens koje upravlja Trendom isplatilo je nesaglasne akcionare poslije dva nepuna mjeseca, što nije bio slučaj ni sa jednim društvom za upravljanje (DZU)
86 pregleda 1 komentar(a)
Milica Petričević, Foto: Privatna arhiva
Milica Petričević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.03.2017. 19:12h

Dijelu akcionara Zatvorenog investicionog fonda Trend, koji su na skupštini akcionara 11. januara glasali protiv Programa razvoja tog fonda i tražili izlazak iz vlasništva juče je isplaćeno oko pola miliona eura.

Na vanrednoj skupštni akcionara fonda kada je usvojen Program razvoja, vlasnici 13,9 odsto akcija glasali su protiv i na taj način stekli uslov za isplatu vlasničkog uloga od oko 1,5 miliona eura, u narednih godinu. Oni su tražili 5,9 centi po akciji.

Društvo Baterflaj fajnens koje upravlja Trendom isplatilo je nesaglasne akcionare poslije dva nepuna mjeseca, što nije bio slučaj ni sa jednim društvom za upravljanje (DZU).

Kako saznaju “Vijesti” nezvanično na tržištu kapitala bivši dugogodišnji direktor Trenda Mihailo Madžarović i sa njim povezana lica u posljednjem trenutku su povukli zahtjeve za isplatu, tako da je ukupna isplata značajno bila manja od one koja je prvobitno planirana.

PR menadžerka Trenda Milica Petričević, saopštila je “Vijestima” da su svi koji su do juče predali validne zahtjeve za isplatu, isplaćeni u ukupnom iznosu od oko pola miliona eura.

“U međuvremenu je određeni broj akcionara povukao zahtjeve, jer je cijena akcija na berzi dostigla nivo iznad cijene po kojoj se isplaćuju nesaglasni akcionari, što je kuriozitet. S druge strane toliki odustanak od isplate po utvrđenoj cijeni, aktivna kupovina akcija na berzi, te skok cijena istih, odslikava povjerenje trenutnih i budućih investitora u menadžment fonda, i ta činjenica nam govori da radimo prave stvari na pravi način”, istakla je Petričević.

Na Montenegroberzi juče je akcijama Zatvorenog investicionog fonda Trend trgovano po cijeni od šest centi po akciji.

Bonus video: