Budvu posjetilo preko 18 hiljada njemačkih turista

"Svakog dana trajanja sajma, koji je počeo u srijedu, posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Budve", dodaje se u saopštenju
54 pregleda 1 komentar(a)
Budva, Strari grad Budva, Foto: Boris Pejović
Budva, Strari grad Budva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2017. 14:59h

Budvu je, prema zvaničnim statističkim podacima, tokom prošle godine posjetilo 18,18 hiljada turista iz Njemačke, koji su ostvarili 104,3 hiljade noćenja, saopšteno je iz budvanske Turističke organziacije.

“Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema istraživanjima rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam”, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Budve predstavila je ponudu budvanske rivijere na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se završava danas.

"Svakog dana trajanja sajma, koji je počeo u srijedu, posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Budve", dodaje se u saopštenju.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavili su i lokalne turističke organizacije Bara, Herceg Novog, Kotora, Podgorice, Tivta i Ulcinja, hotelske kompanije Beppler & Jacobson Montenegro, hotelske grupe Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hoteli The Queen of Montenegro, CentreVille Hotel & Experiences, Regent Porto Montenegro, kao i Lipska pećina, Nacionalni parkovi Crne Gore i nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines.

Ove godine, najposjećenija turistička berza na svijetu, ITB sajam, će prema riječima organizatora okupiti preko 180 hiljada posjetilaca, od čega je 120 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko deset hiljada izlagača iz 187 zemalja.

“To pokazuje da je riječ o ključnoj berzi za upoznavanje sa novim trendovima i razvojem tržišta, koja predstavlja odličnu priliku za susret poslovnih partnera i ugovaranje poslova”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: