Vučić: Razmišljam da Kinezima dam u koncesiju dionicu autoputa do Crne Gore, mada mi je žao

On je ukazao da će autoput ići preko Zlatibora i Požege, kako bi se spajali sa Sarajevom
84 pregleda 21 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 11.03.2017. 11:39h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja o tome da Kinezima da u koncesiju dionicu autoputa do Crne Gore Požega-Boljare, mada mu je žao da to uradi, jer je Srbija sama finansirala izgradnju ostalog dijela ovog važnog putnog pravca.

"Već smo potpisali sve oko autoputa od Beograda do Čačka. Onda ostaje još 31 kilometar, u vrijednosti od 380 miliona eura, za Čačak-Požega. Potom ide strašno skupa dionica Požega-Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu i po eura", objasnio je on novinarima danas u Čačku.

"Razmišljamo o koncesionoj varijanti, ali mi je žao da dam koncesiju, ako smo već sve ostalo sami izgradili. Bez koncesije, mi sami bi naplaćivali korišćenje autoputa i zarađivali. Inače, izgradnjom autoputa "podigli" bi se Požega, Sjenica, čitav moravički, ali i dio zlatiborskog i raškog okruga", rekao je premijer Srbije.

On je ukazao da će autoput ići preko Zlatibora i Požege, kako bi se spajali sa Sarajevom.

"Danas već pričaju o tome, jer znaju da završamo puteve, a ranije nisu ni smjeli da o tome sanjaju", kazao je Vučić povodom planova da se ovaj putni pravac spoji sa Sarajevom.

Bonus video: